Ιταλία: Άστεγοι συγκέντρωσαν 60 ευρώ σε δεκάλεπτα και τα έδωσαν σε πρόσφυγες

Ιταλία: Άστεγοι συγκέντρωσαν 60 ευρώ σε δεκάλεπτα και τα έδωσαν σε πρόσφυγες

Τα τοποθέτησαν σε φάκελο και τα άφησαν στην αρχιεπισκοπή - «Οι φτωχοί ξέρουν τι σημαίνει ένδεια και για αυτό εκφράζουν την γενναιοδωρία τους», δήλωσε συγκινημένος ο αρχιεπίσκοπος

Ιταλία: Άστεγοι συγκέντρωσαν 60 ευρώ σε δεκάλεπτα και τα έδωσαν σε πρόσφυγες
Συγκινεί η κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης μίας ομάδας αστέγων από το Τορίνο, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν 60 ευρώ για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa τον φάκελο με το χρηματικό ποσό βρήκε ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής, Τσέζαρε Νοσίλια, στην αρχιεπισκοπή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι άστεγοι που διατηρούν την ανωνυμία τους συγκέντρωσαν τα 60 ευρώ σε νομίσματα των δέκα λεπτών, του ενός και των δύο ευρώ.

Επιστολή που περιείχε ο φάκελος έγραφε ότι το ποσό προοριζόταν για τους μετανάστες που φτάνουν στην Ιταλία, εξηγώντας ότι «οι άστεγοι κατά καιρούς συγκεντρώνονται κάπου με τηλεόραση και μαθαίνουν από τις ειδήσεις την έκκληση οικογενειών για χρήματα» κι αυτό τους κινητοποίησε να συγκεντρώσουν το ποσό αυτό.

Η επιστολή φέρει την υπογραφή ενός από τους αστέγους, καθώς όπως επισημαίνεται, επιθυμία τους είναι η προσφορά να παραμείνει ανώνυμη.
Κλείσιμο

Ο αρχιεπίσκοπος συγκινημένος από την κίνηση, έκανε γνωστή δημοσίως την προσπάθεια των αστέγων και τους ευχαρίστησε με μία επιστολή, στην οποία έγραφε: «Δείχνετε σε όλους τι σημαίνει να ζεις τη μεγαλύτερη αγάπη, το δώρο του Θεού που μας κάνει όλους αδέλφια».

Σύμφωνα με τον Νοσίλια το ποσό προέκυψε από την ελεημοσύνη των αστέγων, οι οποίοι προτίμησαν να το προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από εκείνους.

«Οι φτωχοί ξέρουν τι σημαίνει ένδεια και για αυτό εκφράζουν την γενναιοδωρία τους βοηθώντας άλλους φτωχούς με αγάπη άνευ όρων. Επιπλέον, βοηθώντας κάποιον να νιώσει καλύτερα, αισθάνονται χρήσιμοι σε αυτή την κοινωνία», έγραψε ο Νοσίλια.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas εξηγεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που άστεγοι συνεισφέρουν οικονομικά σε περιπτώσεις κρίσης.

Άλλωστε, όπως αναφέρει, στον σεισμό της Εμίλια Ρομάνια, μία ομάδα αστέγων είχε συγκεντρώσει λίγα ευρώ προσφέροντάς τα στην οργάνωση για να τα διανείμει σε όσους είχαν ανάγκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης