Ραϊμόντς Βέγιονις: Ο νέος πρόεδρος της Λετονίας

Ραϊμόντς Βέγιονις: Ο νέος πρόεδρος της Λετονίας

Με τη στήριξη 55 βουλευτών στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο 100μελές κοινοβούλιο διαδέχεται στην προεδρία της Λετονίας τον Άντρις Μπέρζινς, ο οποίος δεν επιθυμούσε να είναι εκ νέου υποψήφιος

Ραϊμόντς Βέγιονις: Ο νέος πρόεδρος της Λετονίας
Ο Ραϊμόντς Βέγιονις εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος της Λετονίας. 

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Άμυνας της χώρας, ο οποίος εργαζόταν ως βιολόγος προτού ασχοληθεί με την πολιτική, διαδέχεται στην προεδρία της Λετονίας τον Άντρις Μπέρζινς, ο οποίος δεν επιθυμούσε να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ως υπουργός Άμυνας, είχε τηρήσει πολύ σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία, οι φιλοδοξίες της οποίας έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες στην περιοχή της Βαλτικής.

Κλείσιμο
Το 2002 ο Ραϊμόντς Βέγιονις ανέλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος, θέση που κράτησε σε πολλές κυβερνήσεις συνασπισμού, μέχρι το 2011.

 Εξελέγη όμως για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 2006, με τον συνασπισμό των Πρασίνων και Χωρικών στον οποίο μετείχε και το οικολογικό κόμμα του οποίου είναι μέλος.

Ο πρόεδρος της Λετονίας είναι εκ της θέσεώς του ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Στα καθήκοντά του είναι επίσης να διορίζει τον πρωθυπουργό και να επικυρώνει τους νόμους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης