Τρόμος για τις πτήσεις μετά τη συντριβή του Airbus στις Αλπεις

Τρόμος για τις πτήσεις μετά τη συντριβή του Airbus στις Αλπεις

Δέκα εκατομμύρια Γερμανοί φοβούνται να μπουν σε αεροπλάνο - Ενας στους επτά πολίτες στη Δύση δεν έχει ταξιδέψει ποτέ με αυτό το μέσο μεταφοράς

Τρόμος για τις πτήσεις μετά τη συντριβή του Airbus στις Αλπεις
Σχεδόν δέκα εκατομμύρια Γερμανοί δεν θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο υπό το φόβο ότι κάτι θα συμβεί, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και διεξήχθη μια εβδομάδα μετά την πτήση του θανάτου στις ελβετικές Αλπεις.

Η έρευνα δείχνει ότι το 16 % των Γερμανών φοβούνται να μετακινηθούν με αεροπλάνο και το 22% δηλώνει ότι αισθάνεται άβολα όταν βρίσκεται στους αιθέρες.

Κλείσιμο
Για την εφημερίδα «Die Welt», η δυσπιστία είναι διάχυτη στο επιβατικό κοινό κυρίως στην κατηγορία των πολιτών που για λόγους δουλειάς, ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό.

Μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν του συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς, που ανήκε στο δυναμικό της «Germanwings», θυγατρικής της «Lufthansa», οι Γερμανοί διακατέχονται από ανασφάλεια και φόβο για τα αεροπλάνα.

Το φαινόμενο αυτό ενισχύθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, γράφει η γερμανική εφημερίδα. Σχεδόν ένας στους επτά πολίτες στη Δύση φοβούνται να μετακινηθούν με αεροπλάνο και δηλώνουν πως δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στη ζωή τους με αυτό το μέσο μεταφοράς, γράφει η «Die Welt» επισημαίνοντας ότι, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί άρχισαν να προτιμούν το τρένο και το αυτοκίνητο ως μέσα μεταφοράς. 

Το κόστος από τις ακυρώσεις των εισιτηρίων είναι τεράστιο για τις αεροπορικές εταιρείες και η τάση είναι, κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι επιβάτες να γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί για τα αεροπλάνα αμφισβητώντας την ασφάλειά τους. 

Το γεγονός ότι η «Lufthansa», μια αεροπορική εταιρεία με κύρος και αξιοπιστία, βρέθηκε στην δίνη επικριτικών σχολίων μετά την αποκάλυψη ότι αντιμετώπισε με προχειρότητα τις ενδείξεις που είχε για τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα του άπειρου συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς, που οδήγησε στο θάνατο 149 επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης του Airbus, δημιούργησε ακόμα περισσότερη σύγχυση στο επιβατικό κοινό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης