ΗΠΑ: Αναβλήθηκε εκτέλεση καταδίκου λόγω κακοκαιρίας!

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε εκτέλεση καταδίκου λόγω κακοκαιρίας!

Iσως προκαλούσε προβλήματα στο «χρονοδιάγραμμα» της διαδικασίας - Η 46χρονη Κέλι Γκισεντέινερ δολοφόνησε μαζί με τον εραστή της τον σύζυγό της και καταδικάστηκε σε θάνατο – Είναι η πρώτη γυναίκα  τα τελευταία 70 χρόνια που θα εκτελεστεί στην Τζόρτζια 

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε εκτέλεση καταδίκου λόγω κακοκαιρίας!
Το χιόνι της έσωσε- τουλάχιστον προσωρινά - τη ζωή. H μοναδική γυναίκα που έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην Τζόρτζια πήρε λίγες ημέρες παράταση ζωής εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

Η εκτέλεση της Κέλι Γκισεντέινερ  είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Τετάρτης, αλλά επειδή το χιόνι ίσως να προκαλούσε προβλήματα στο "χρονοδιάγραμμα" της διαδικασίας , τελικά αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα. Λίγες ώρες νωρίτερα, το αρμόδιο όργανο είχε απορρίψει το τελευταίο αίτημα της καταδίκου για χάρη.

Η 46χρονη Κέλι είχε καταδικαστεί σε θάνατο όταν κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της το 1997. Δολοφόνησε τον σύζυγό της μαζί με τον εραστή της , ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια, γράφει η εφημερίδα "Independent".
Κλείσιμο

Πρόκειται για την μοναδική γυναίκα στην πολιτεία της Τζόρτζια που αναμένει εκτέλεση και η πρώτη που θα εκτελεστεί τα τελευταία 70 χρόνια. 



Επίσης, η Γκισεντέινερ  έγινε και η πρώτη στην ιστορία της αμερικανικής πολιτείας που της απονεμήθηκε... προσωρινή χάρη εξαιτίας του άσχημου καιρού. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αρμόδιας αρχής, η ισχυρή χιονόπτωση που προβλεπόταν για διάφορες περιοχές της Τζόρτζια , θα είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δρόμων προκαλώντας "προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης".

Η νέα ημερομηνία που ορίστηκε για την εκτέλεση της Γκισεντέινερ είναι η Δευτέρα. Στα αρχεία των σωφρονιστικών υπηρεσιών της πολιτείας, πάντως, δεν έχει καταχωρηθεί άλλη αναβολή εκτέλεσης για τέτοιο λόγο. 

Η Γκισεντέινερ έχει ήδη επιλέξει το τελευταίο της γεύμα. Δύο μπέργκερ με τυρί, δύο μεγάλες μερίδες πατάτες, ποπκόρν, σαλάτα με ντομάτα, καρότα και αυγά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης