Συγκλονιστικό βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη

Συγκλονιστικό βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη

Δείτε πύραυλο να πέφτει σε κεντρικό δρόμο της πόλης - Εικόνες τρομακτικές που δείχνουν τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης

Συγκλονιστικό βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη
Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματοκυλισμένη Μαριούπολη της Ουκρανίας βλέπουν τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας, εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί των φιλορώσων αυτονομιστών, κατά τους οποίους 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 102 τραυματίστηκαν.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής και τον τρόμο με τον οποίο ήρθαν ξανά αντιμέτωποι οι κάτοικοι της πόλης, στην οποία διαμένουν και πολλοί Έλληνες.

Ωστόσο, ένα από αυτά ξεχωρίζει. Πρόκειται για το παρακάτω βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένας πύραυλος έπεσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, αλλά και πως ο οδηγός ενός οχήματος σώθηκε την τελευταία στιγμή από το χτύπημα. Εικόνες τρομακτικές που δείχνουν τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν όσοι ζουν στην Μαριούπολη, καθώς και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

Κλείσιμο


Σε ένα άλλο βίντεο, ένας οδηγός καταγράφει εικόνες από τη βομβαρδισμένη πόλη.



Στις παρακάτω εικόνες που κατέγραψε ένας πολίτης μπορεί να δει κανείς τα φλεγόμενα κτίρια, έπειτα από τους βομβαρδισμούς, αλλά και έναν άνθρωπο να κείτεται χτυπημένος ή νεκρός στο έδαφος.



Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, είπε πως η αποκλιμάκωση της σύγκρουσης με τους φιλορώσους αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κιέβου και ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν τη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουν την κρίση και τις επιλογές για την αύξηση της πίεσης προς τη Ρωσία.



Πάντως, με την άσκηση βέτο η Ρωσία μπλόκαρε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με το οποίο επικρίνεται η ηγεσία των φιλορώσων ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας για τις προκλητικές δηλώσεις της σχετικά με την έναρξη μεγάλης επίθεσης εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή της Μαριούπολης.

«Η Ρωσία μόλις έχει μπλοκάρει ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνούμενη να συμπεριληφθεί σε αυτό η καταδίκη των πρόσφατων προκλητικών δημόσιων δηλώσεων από τους αυτονομιστές», δήλωσε διπλωματική πηγή στο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ζητήσει από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη «σημαντική επιρροή» που ασκεί στους φιλορώσους αντάρτες προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, προειδοποιώντας παράλληλα πως αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω τότε θα υπάρξει «αναπόφευκτα» μια «περαιτέρω σοβαρή κατάρρευση στις σχέσεις» μεταξύ της Ρωσίας και της Ενωμένης Ευρώπης. Στο ίδιο ψήφισμα υπήρχε ταυτόχρονη καταδίκη της πρόσφατης αναζωπύρωσης της βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων στην ανατολική Ουκρανία.


Συγκλονιστικές εικόνες από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης