Η Κίνα είναι εκείνη που θα... ξελασπώσει οικονομικά τη Ρωσία;

Η Κίνα είναι εκείνη που θα... ξελασπώσει οικονομικά τη Ρωσία;

«Εάν η ρωσική πλευρά έχει ανάγκη από οικονομική βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να της την προσφέρουμε εμείς», σύμφωνα με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών

Η Κίνα είναι εκείνη που θα... ξελασπώσει οικονομικά τη Ρωσία;
Έτοιμη να... ξελασπώσει οικονομικά τη Ρωσία εμφανίζεται η Κίνα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πεκίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Moscow Times».

Η ρωσική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη δηλώσεις του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών, αναφέρει ότι, το Πεκίνο είναι έτοιμο να συνδράμει οικονομικά τη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν αν χρειαστεί, ωστόσο, ο Κινέζος κυβερνητικός αξιωματούχος , πιθανότατα για να μην προκαλέσει τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η Μόσχα έχει την δυνατότητα να ξεπεράσει μόνη της τα τρέχοντα οικονομικά της προβλήματα.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι, σε ημερήσια εφημερίδα της πατρίδας του.

Κλείσιμο
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γουάνγκ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Μόσχας έχει την «τεχνογνωσία» να ξεπεράσει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη. 

«Εάν η ρωσική πλευρά έχει ανάγκη από οικονομική βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να της την προσφέρουμε εμείς», τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, εξαίροντας παράλληλα τις σχέσεις των δύο χωρών.  Κίνα και Ρωσία έχουν στενούς διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς, κυρίως στον ενεργειακό τομέα. Στην ουκρανική κρίση, όμως, η κυβέρνηση του Πεκίνου έλαβε σαφείς αποστάσεις καθώς δεν ήθελε να... χρεώνεται τους εχθρούς της Μόσχας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης