Τουλάχιστον 80 σεισμοί σε μία ημέρα στο Κιάντι της Τοσκάνης

Τουλάχιστον 80 σεισμοί σε μία ημέρα στο Κιάντι της Τοσκάνης

Η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ - Εκκενώθηκαν σχολεία σε Έμπολι και Σιένα

Τουλάχιστον 80 σεισμοί σε μία ημέρα στο Κιάντι της Τοσκάνης
Αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που συγκλονίζουν την Ιταλία και δη την Τοσκάνη. Μέσα σε μόλις 24 ώρες, μάλιστα, έχουν σημειωθεί 80 σεισμικές δονήσεις στο περίφημο Κιάντι γνωστό για τις πλούσιες ποικιλίες κρασιού.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας εκκενώθηκαν σχολεία σε Έμπολι και Σιένα, ενώ δεκάδες ήταν οι πολίτες που προτίμησαν να περάσουν την  ημέρα στο δρόμο παρά εντός κτιρίων.

Κλείσιμο
Από τις 80 και πλέον δονήσεις, η ισχυρότερη της τάξης του 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.36, ενώ ακολούθησε δόνηση μεγέθους 3,3 της κλίμακας Ρίχτερ μία ώρα αργότερα.

Το επίκεντρο υπολογίζεται ανάμεσα στις περιοχές του Κιάντι και του Σαν Κασάνο στην Βαλ ντι Πέζα στη Φλωρεντία ενώ το εστιακό βάθος ήταν 71, χλμ. 

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, κάλεσε την αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Αλεσάντρο Αμάτο, του ιταλικού ινστιτούτου γεωφυσικής και ηφαιστειολογίας, είναι αδύνατο να προβλεφθεί η διάρκεια της σεισμικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι φυσιολογικό έπειτα από ισχυρή δόνηση να ακολουθήσουν και άλλες, προσθέτοντας πως πρόσφατα σημειώθηκε ανάλογη δραστηριότητα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης