Γιατί οι Ιάπωνες δεν θα χαρούν τα Χριστούγεννα φέτος;

Γιατί οι Ιάπωνες δεν θα χαρούν τα Χριστούγεννα φέτος;

Δεν είναι η πρόσφατη ασταθής οικονομική κατάσταση στην χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» που θα χαλάσει τα Χριστούγεννα των κατοίκων της ή μάλλον δεν είναι μόνο αυτή...

Γιατί οι Ιάπωνες δεν θα χαρούν τα Χριστούγεννα φέτος;
Εκτός από τα οικονομικά προβλήματα ύφεσης και τις πρόωρες εκλογές οι Ιάπωνες έχουν ένα επιπλέον πρόβλημα που τους απασχολεί και που σύμφωνα με την εφημερίδα της χώρας Japan Today μπορεί να κάνει τα Χριστούγεννα στενόχωρα γι' αυτούς.

Κλείσιμο


Αιτία είναι η μεγάλη έλλειψη βουτύρου που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα με αποτέλεσμα τα σούπερ μάρκετ να πωλούν μόνο ένα πακέτο βούτυρο τη φορά στους καταναλωτές. Η χαμηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων την περίοδο 2006 -2007 ανάγκασε την κυβέρνηση να μειώσει τις επιδοτήσεις για τις αγελάδες, με αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή βουτύρου.

Και μπορεί οι Ιάπωνες να μην χρησιμοποιούν το βούτυρο στη μαγειρική, αλλά το χρειάζονται κατά κόρον τα Χριστούγεννα για να φτιάξουν την παραμονή την παραδοσιακή τους αφράτη πουτίγκα με φράουλες και μπόλικη κρέμα... Το αρμόδιο υπουργείο για την Γεωργία, τα Δάση και την Ιχθυοτροφία στη χώρα εισήγαγε 7.000 τόνους βούτυρο τον περασμένο Μάιο, αλλά αυτό ελάχιστα βοήθησε την μεγάλη ζήτηση του προϊόντος για τα Χριστούγεννα.

Οι αρτοποιοί στην χώρα βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα να χρησιμοποιήσουν μαργαρίνη για την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη πουτίγκα ή να την φτιάξουν όπως πάντα με βούτυρο, εκτοξεύοντας όμως την τιμή της στα ύψη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης