Βίντεο: Οι τζιχαντιστές πουλάνε για 300 δολάρια 15χρονα κορίτσια

Βίντεο: Οι τζιχαντιστές πουλάνε για 300 δολάρια 15χρονα κορίτσια

Σκλαβοπάζαρο με τις ανήλικες Γεζίντι που απήγαγαν οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους από το Σιντζάρ του Ιράκ

Βίντεο: Οι τζιχαντιστές πουλάνε για 300 δολάρια 15χρονα κορίτσια
Βίντεο που αποκαλύπτει το σκλαβοπάζαρο αθώων γυναικών που έχουν αρπαγεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο προκαλώντας σοκ από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι εξτρεμιστές την ανθρώπινη αξία.

Στα πλάνα καταγράφονται άνδρες του ΙΚ να συνομιλούν και να παζαρεύουν την τιμή για την αγοραπωλησία κοριτσιών από την κοινότητα των Γεζίντι που απήχθησαν από την περιοχή Σιντζάρ του βορείου Ιράκ.

Κλείσιμο
«Σήμερα είναι το σκλαβοπάζαρο. Σήμερα πρέπει να πουλήσουμε τις σκλάβες και να πάρουμε το μερίδιό μας. Πού είναι το κορίτσι μου από τους Γεζίντι;», φαίνεται να ρωτάει ένας άνδρας με έκδηλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

Στη συνέχεια φωνάζει κοιτώντας την κάμερα πως σκοπεύει να προσφέρει ακόμα και 300 δολάρια για να αποκτήσει ένα από τα ανήλικα κορίτσια.

«Η τιμή διαφέρει αν έχει γαλάζια μάτια», λέει ένας δεύτερος και ένας τρίτος προσθέτει: «Θα την πουλήσω για αν γκλοκ (πιστόλι)».

Οι άνδρες συνεχίζουν να παζαρεύουν τις απαχθείσες λέγοντας πως η τιμή εξαρτάται από την εμφάνιση, αλλά και από την ηλικία.

«Αν είναι 15 χρονών… Θα πρέπει να την ελέγξω. Να ελέγξω τα δόντια της», τονίζει ο ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Aan TV που μετέδωσε τα πλάνα, το βίντεο γυρίστηκε στη Μοσούλη του Ιράκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Βέβαια, η γνησιότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί, αν και οι ίδιοι οι φανατικοί ισλαμιστές έχουν παραδεχθεί πως πουλάνε για σκλάβες γυναίκες της κοινότητας των Γεζίντι.

Εξάλλου, σύμφωνα με το περιοδικό της οργάνωσης Dabiq, το ΙΚ έχει πουλήσει δεκάδες κορίτσια σαν σκλάβες του σεξ σε Ιράκ και Συρία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης