Συρία: Ορκίστηκε πρόεδρος για τρίτη επταετή θητεία ο Άσαντ

Συρία: Ορκίστηκε πρόεδρος για τρίτη επταετή θητεία ο Άσαντ

«Οι Δυτικοί και οι Άραβες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Συρίας

Συρία: Ορκίστηκε πρόεδρος για τρίτη επταετή θητεία ο Άσαντ
Για τρίτη επταετή θητεία ορκίστηκε σήμερα ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ, στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού. Ενώπιον των βουλευτών που μετείχαν σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και παρουσία τουλάχιστον χιλίων προσκεκλημένων, ο Άσαντ ορκίστηκε στο Κοράνι και ξεκίνησε με απειλές κατά δυτικών και αραβικών κρατών, λέγοντας ότι «σύντομα θα πληρώσουν υψηλό τίμημα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας».

Την ώρα που η χώρα του σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο των τριών χρόνων, μετρώντας μέχρι σήμερα περισσότερους από 170.000 νεκρούς, ο Άσαντ τόνισε ότι θα πολεμά την τρομοκρατία έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια σε όλη τη Συρία, ότι θα συνεχίσει να προσφέρει «εθνική συμφιλίωση» σε όλους όσοι παραδίδουν τα όπλα τους και ότι η χώρα του αντιμετωπίζει μια «επίθεση από το εξωτερικό» που χρησιμοποιεί «τοπικά εργαλεία».

Κατά την ορκωμοσία του, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη συριακή κρατική τηλεόραση, δήλωσε: «Υπόσχομαι να σέβομαι το Σύνταγμα και να προστατεύω το λαό της Συρίας. Οι Δυτικοί και οι Άραβες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία».

«Σύντομα θα δούμε τις αραβικές χώρες, τις περιφερειακές και τις χώρες της Δύσης που στήριξαν την τρομοκρατία ότι θα πληρώσουν επίσης πολύ ακριβά», προσέθεσε, επικαλούμενος την αστάθεια που επικρατεί στο Ιράκ και σε άλλα σημεία της περιοχής.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης