Αριθμός-σοκ για ΗΠΑ: Μία στις πέντε οικογένειες ζει με κουπόνια σίτισης!

Αριθμός-σοκ για ΗΠΑ: Μία στις πέντε οικογένειες ζει με κουπόνια σίτισης!

Στο 20% των οικογενειών δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος

Αριθμός-σοκ για ΗΠΑ: Μία στις πέντε οικογένειες ζει με κουπόνια σίτισης!
Το αμερικανικό όνειρο μάλλον έχει μεταναστεύσει.... Ένα στα πέντε νοικοκυριά στις ΗΠΑ ζουν σήμερα με κουπόνια σίτισης και στο 20% των οικογενειών δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος.
Στη χώρα του Μπαράκ Ομπάμα υπάρχουν συνολικά 80,4 εκατομμύρια οικογένειες. Από αυτές τα 16 εκατομμύρια έχουν μέλη τα οποία δεν έχουν δουλειά.

Τα οικονομικά στοιχεία αντανακλούν την σκληρή πραγματικότητα και κυρίως το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου από το Georgetown University Center, έδειξε ότι, μόνον το 47% των ενηλίκων Αμερικανών εργάζονταν με όρους πλήρους απασχόλησης το 2012.

Για τους οικονομικούς αναλυτές, το μέσο οικογενειακό εισόδημα στις ΗΠΑ μειώνεται για πέντε συνεχόμενα έτη στη σειρά ενώ το 20% των Αμερικανών δεν είχαν κάποια στιγμή μέσα στο 2012 αρκετά χρήματα για να αγοράσουν φαγητό για τους ίδιους και την οικογένειά τους. Το ποσοστό αυτό είναι οριακά μικρότερο από το 20,4% που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2008.
Κλείσιμο

Σήμερα το 15% τουλάχιστον των Αμερικανών ζουν μέσα στη φτώχεια. Όμως οι άνθρωποι που στερούνται ρευστής διαθέσιμης περιουσίας, που δεν έχουν δηλαδή τραπεζικές καταθέσεις, ανέρχονται στο 43,9% του συνολικού πληθυσμού. Αυτό σημαίνει πως 132,1 εκατομμύρια Αμερικανοί στερούνται αποταμιεύσεων για την κάλυψη βασικών αναγκών τους σε περίπτωση που χάσουν τη δουλειά τους, ή χρειαστεί επειγόντως να νοσηλευτούν ή να αντιμετωπίσουν κάποια άλλη μορφή κρίσης.

Η ανεργία και η φτώχεια εξελίσσονται σε εφιάλτη για τις ΗΠΑ την ώρα που τα στοιχεία του ΔΝΤ, την κατατάσσουν ως την έκτη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο μετά το Κατάρ, το Λουξεμβούργο, τη Σιγκαπούρη, τη Νορβηγία και το Μπρουνέι, με όρους κατά κεφαλήν εισοδήματος σε ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης. Οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι όμως;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης