Ολάντ: Στα παλιά μου τα παπούτσια οι οίκοι αξιολόγησης

Ολάντ: Στα παλιά μου τα παπούτσια οι οίκοι αξιολόγησης

Η οικονομική πολιτική της Γαλλίας δεν καθορίζεται από τις κρίσεις των οίκων αξιολόγησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας

Ολάντ: Στα παλιά μου τα παπούτσια οι οίκοι αξιολόγησης
Η οικονομική πολιτική της Γαλλίας δεν καθορίζεται από τις κρίσεις των οίκων αξιολόγησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στον απόηχο της απόφασης της Fitch να διατηρήσει το τριπλό Α για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, αλλά με αρνητική προοπτική.

«Θα ακούσουμε αυτό που λέγεται, όμως την οικονομική πολιτική μας δεν θα την καθορίσουμε σε συνάρτηση με τον τάδε ή τον δείνα οίκο αξιολόγησης, την πολιτική μας θα την καθορίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της Γαλλίας», ξεκαθάρισε ο γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη βελγική πρωτεύουσα μετά το πέρας της διήμερης Συνόδου Κορυφής.

Κλείσιμο
«Η βαθμολόγηση της Γαλλίας την οποία καθημερινά είμαστε σε θέση να επιβεβαιώνουμε στις χρηματαγορές είναι τα επιτόκια», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ, επισημαίνοντας ότι αφότου ανήλθε στην προεδρία «τα επιτόκια δεν σταματούν να πέφτουν».

Το δημόσιο χρέος μας «αποτιμάται καλά από τις αγορές», σε σημείο που «το επιτόκιο δανεισμού μας έχει πέσει κάτω από το 2%, για τα γαλλικά 10ετή ομόλογα, ενώ είναι αρνητικό για τα βραχυπρόθεσμα χρεόγραφά μας», πρόσθεσε.

Επισήμανε τέλος ότι αυτό που προέχει είναι η γαλλική οικονομία να παραμείνει αξιόπιστη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης