Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη - Εκκενώνονται σπίτια

Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη - Εκκενώνονται σπίτια

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες - Η αιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα εύφλεκτη χημική ουσία - Τι προκαλεί η έκθεση σε αυτήν 

minesota
Συναγερμός σήμανε στη Μινεσότα των ΗΠΑ όταν ένα τρένο που μετέφερε εύφλεκτα χημικά εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 14 από τα 40 βαγόνια της αμαξοστοιχίας είχαν επικίνδυνα υλικά, ανάμεσά τους και η αιθανόλη, που κατά την απελευθέρωσή της προκλήθηκε εκτεταμένη πυρκαγιά. Ακόμη δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ενώ κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν κλείσει, με την επιχείρηση απομάκρυνσης που έχει στηθεί να είναι μεγάλη. 

Από τον εκτροχιασμό υπολογίζεται ότι επηρεάστηκαν περί τα 22 βαγόνια. Την ίδια στιγμή, το κεντρικό χριστιανικό σχολείο τςη Μινεσότα λειτούργησε ως καταφύγιο φιλοξενώντας περί τους 150 ανθρώπους μετά τον εκτροχιασμό.


Έχουν εκκενωθεί, ακόμη, όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση σχεδόν 1 χιλιομέτρου από τις σιδηροδρομικές γραμμές και το σημείο όπου εκτροχιάστηκε το τρένο, στο Ρέιμοντ της Μινεσότα. 

Με βάση την ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Μινεσότα, ο εκτροχιασμός του τρένου με την αιθανόλη σημειώθηκε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης ενώ η γενική διευθύντρια της εταιρείας BNSF Railway, μίας από τις μεγαλύτερες με σιδηροδρόμους εμπορευματικών μεταφορών στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι μετέφερε μικτό φορτίο.

Κλείσιμο


Όπως γράφει το CNN, το τρένο που εκτροχιάστηκε στη Μινεσότα μετέφερε αιθανόλη και σιρόπι καλαμποκιού, μεταξύ άλλων εμπορευμάτων. Η αιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα εύφλεκτη χημική ουσία. Η έκθεση σε αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ζάλη, αίσθηση με κάψιμο στα μάτια, υπνηλία και απώλεια των αισθήσεων.


Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι εργαζόμενοι του σιδηροδρόμου έχουν σπεύσει στο σημείο ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους γύρω δρόμους, λόγω της αιθανόλης στην ατμόσφαιρα.



Μάχη με τις φλόγες δίνει πλήθος πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν σπεύσει στο σημείο. 

Στην περιοχή έσπευσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Βαλς.

Το περιστατικό αυτό εκτροχιασμού τρένου στην Αμερική έρχεται λίγους μήνες μήνες μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας, με επικίνδυνα χημικά, στο Οχάιο.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο εκτροχιασμός στο Ιστ Παλεστάιν, στην πολιτεία Οχάιο, είχε προκαλέσει τεράστια φωτιά και την απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων από την περιοχή. Το τρένο μετέφερε μεταξύ άλλων χλωριούχο βινύλιο, ένα χημικό προϊόν καρκινογόνο και ιδιαίτερα εύφλεκτο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του πλαστικού.


Ειδήσεις σήμερα:


Καλοκαίρι με 27 βαθμούς το Σαββατοκύριακο, κακοκαιρία από Δευτέρα προβλέπει ο Μαρουσάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA

Μητέρες των κατηγορουμένων ζήτησαν «συγγνώμη» από τους γονείς του Άλκη Καμπανού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης