Sports Illustrated: Νούμερο 1 στο ΝΒΑ ο Γιάννης, εκθρόνισε τον Λεμπρόν

Sports Illustrated: Νούμερο 1 στο ΝΒΑ ο Γιάννης, εκθρόνισε τον Λεμπρόν

Σύμφωνα με το διάσημο περιοδικό Sports Illustrated το οποίο δημοσίευσε το ΤΟΡ-100 των παικτών του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, αφήνοντας στην 2η θέση τον Καουάι Λέοναρντ και στην 3η τον ΛεΜπρόν Τζέιμς

Giannis_Antetokounmpo__24845003687___cropped_
Ο Έλληνας σούπερ σταρ του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση του ΤΟΡ-100 και εκθρόνισε από την κορυφή για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Μάλιστα ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ «έπεσε» στην 3η θέση, αφού στην 2η θέση βρέθηκε ο πρωταθλητής με τους Ράπτορς και νέος παίκτης των Κλίπερς, Καουάι Λέοναρντ.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το Sports Illustrated έγραψε μεταξύ άλλων: «Κανένας σταρ δεν επενδύει περισσότερο σε κάθε κατοχή της μπάλας όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είναι ένας αδικαιολόγητα αθλητικός 7 footer με πραγματική εφευρετικότητα. Τα όσα προσφέρει δεν αποτυπώνονται στην στατιστική. Και αυτό τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο. Διαθέτει ισχυρό αμυντικό ριμπάουντ με συνέπεια να διασχίσει αμέσως ολόκληρο το γήπεδο και να βρίσκει τρόπο να φτάνει στο καλάθι, ακόμα και αν έχει απέναντί του ολόκληρο τείχος παικτών. Είναι πολύ συνεπής μέσα από το ζωγραφιστό κάτι που φαίνεται από τις 567 προσπάθειες που είχε τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Όταν κρατάει τη μπάλα στα χέρια, καθαρίζει το μονοπάτι για να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι. Μπορεί ακόμα να μην έχει αξιόπιστο σουτ, αλλά μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να σουτάρει τρίποντο».

Και συνέχισε: «Υπό την ηγεσία του, οι Μπακς ήταν δεύτεροι στα ποσοστά στα δίποντα και τρίτη στα πλέι οφ. Ο Γιάννης είχε 27,7 πόντους κατά μέσο όρο στην regular season και άλλους 25,5 στην postseason. Τι περισσότερο θα θέλατε; Δεν υπάρχει ερώτηση για το αν θα γίνει καλύτερος, αλλά με ποιον τρόπο. Πολλοί ΤΟΡ παίκτες του πρωταθλήματος είναι ολοκληρωμένοι. Αυτός είναι μόλις 24 ετών και ακόμα μαθαίνει. Είναι τρομακτικό όταν τον βλέπεις να έχει τη μπάλα και να σκέφτεται την επόμενη κίνησή του. Ο Αντετοκούνμπο προέρχεται από την καλύτερη σεζόν του στη συγκομιδή των ριμπάουντ και στις ασίστ. Είναι εργατικός και πάντα θα βρίσκει τρόπους για να γίνεται καλύτερος. Μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι και σίγουρα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αυτός είναι το μέλλον. Είναι ο κόσμος του Γιάννη».

Δείτε τους 10 πρώτους από το ΤΟΡ-100 του Sports Illustrated

1. Γιάννης Αντετοκούνμπο
2. Καουάι Λέοναρντ
3. ΛεΜπρόν Τζέιμς
4. Στεφ Κάρι
5. Τζέιμς Χάρντεν
6. Άντονι Ντέιβις
7. Τζοέλ Εμπίντ
8. Νίκολα Γιόκιτς
9. Πολ Τζορτζ
10. Ντάμιαν Λίλαρντ

Από την 100άδα απουσίαζαν οι Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον λόγω των τραυματισμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη σεζόν που έρχεται.

πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης