Η Γερμανία νίκησε με 6-5 στα πέναλτι την Ιταλία και προκρίθηκε στους «4»

Η Γερμανία νίκησε με 6-5 στα πέναλτι την Ιταλία και προκρίθηκε στους «4»

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη τα «πάντσερ» λύγισαν στην  διαδικασία των πέναλτι την «σκουάντρα ατζούρα» - Ισόπαλη 1-1 έληξε η κανονική διάρκεια αλλά και η παράταση του αγώνα - Ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα η ομάδα του Λεβ, δέχθηκε την ισοφάριση από ένα ανόητο λάθος του Μπόατενγκ, ωστόσο ο Νόιερ μίλησε στο φινάλε

Η Γερμανία νίκησε με 6-5 στα πέναλτι την Ιταλία και προκρίθηκε στους «4»
Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που διαρκεί 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Τάδε έφη Γκάρι Λίνεκερ κάποια στιγμή τη δεκαετία του 90’ όταν η Αγγλία είχε χάσει ένα ακόμη παιχνίδι από τα «πάντσερ».

Κι αυτή η ρήση του παλαίμαχου Άγγλου ποδοσφαιριστή δικαιώθηκε και σήμερα το βράδυ, καθώς η «νατιονάλμανσφατ» μετά από ένα απίστευτο θρίλερ νίκησε με 6-5 την Ιταλία στα πέναλτι κερδίζοντας το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Euro 2016 και δίνοντας έτσι τέλος στην κατάρα των αναμετρήσεων της με την Ιταλία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή παγκοσμίου Κυπελλου.

Κλείσιμο

Στο χειρότερο ίσως ποιοτικά αγώνα της προημιτελικής φάσης, η Γερμανία ήταν εμφανώς ανώτερη της «σκουάντρα ατζούρα» που περιορίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα σε παθητικό ρόλο, αλλά αρκούσε μια ανόητη αντίδραση του Μπόατενγκ για να στείλει το ματς στην παράταση και μετά στα πέναλτι.



Στο πρώτο ημίχρονο κι οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν με την Γερμανία να είναι καλύτερη μετά το 10’ αλλά να δημιουργούνται ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μια βελτίωση με την Γερμανία να ανοίγει το σκορ στο 65’. Ο Γκόμεζ άδειασε την Ιταλική άμυνα, ο Χέκτορ έκανε το γύρισμα κι ο Οζίλ νίκησε τον Μπουφόν.



Οι Ιταλοί δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν με τον Μπουφόν στο 68’ να διώχνει εκπληκτικά το τακουνάκι του Γκόμεζ, αλλά στο 78’ ο Μπόατενγκ βρήκε με τα απλωμένα χέρια του τη μπάλα μετά την κεφαλιά του Κιελίνι κι ο Μπονούτσι νίκησε τον Νόιερ για το 1-1.



Οι Γερμανοί πίεσαν για το γκολ της νίκης το οποίο δεν ήρθε ενώ και στην παράταση δεν προέκυψαν φάσεις για γκολ για να ακολουθήσει το αποκορύφωμα του δράματος με τα πέναλτι.



Τελικά μετά από 16 εκτελέσεις (κι αφού είχαν χαθεί τρία από κάθε ομάδα) ο Νόιερ απέκρουσε αυτό του Νταρμιάν, ο Χέκτορ έστειλε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Μπουφόν κι η Γερμανία πήρε το εισιτήριο για την τετράδα όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αυριανού αγώνα (22:00, ΕΡΤ1) Γαλλία – Ισλανδία.

Η σειρά των πέναλτι:
Ινσίνιε 1-0 
Κρόος 1-1 
Τζάτζα, η μπάλα άουτ
Μίλερ απέκρουσε ο Μπουφόν
Μπαρτσάλι 2-1 
Οζίλ δοκάρι
Πελέ άουτ
Ντράξλερ 2-2 
Μπονούτσι έδιωξε ο Νόιερ
Σβαϊνστάιγκερ άουτ
Τζακερίνι 3-2 
Χούμελς 3-3 
Παρόλο 4-3 
Κίμιx 4-4 
Ντε Σίλιο 5-4
Μπόταενγκ 5-5
Νταρμιάν έδιωξε ο Νόιερ
Χέκτορ 5-6

Οι συνθέσεις:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Κεντίρα (16' Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Κίμιχ, Χέκτορ, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Μάριο Γκόμεθ (72' Ντράξλερ).
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (121' Τζάτζα), Παρόλο, Στουράρο, Τζακερίνι, Φλορέντσι (86' Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (108' Ινσίνιε), Γκρατσιάνο Πελέ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης