Απίστευτος Τόσκας: Κατήργησα την ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν μπαχαλάκηδες

Απίστευτος Τόσκας: Κατήργησα την ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν μπαχαλάκηδες

Αντιδράσεις από τη δήλωση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη - Ο κ. Τόσκας υπεραμύνθηκε της θέσης του ότι ήταν οι «μπαχαλάκηδες του κράτους» - Η κατάργηση της «ΔΕΛΤΑ» θα μείνει στην ιστορία λέει ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και βουλευτής της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης

toskas-arthro
Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που μίλησε με ιδιαίτερα απαξιωτικά σχόλια για την ομάδα Δέλτα.

«Εγώ την κατήργησα γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από την μεριά του κράτους» είπε ο κ. Τόσκας μιλώντας στον ΑΝΤ1, φράση που προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στους παριστάμενους.

«Απίστευτο!, Εργαζόμενοι μπαχαλάκηδες;» αντέδρασε ο παριστάμενος γγ του σωματείου ειδικών φρουρών Στρ.Μπαλάσκας. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης του ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Ωστόσο ο κ. Τόσκας επέμεινε στις θέσεις του, λέγοντας ότι «απόδειξη ότι τώρα δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ομάδα Δέλτα».


Δημοσχάκης: Η πράξη του Τόσκα να καταργήσει τη ΔΕΛΤΑ θα μείνει στην ιστορία

Βολές κατά του Νίκου Τόσκα εξαπέλυσε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και αρχηγός της ΝΔ, Τάσος Δημοσχάκης, που μίλησε στο Μαγκαζίνο του ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6» και στη Ματίνα Ηρειώτου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσχάκη, η ομάδα είχε συσταθεί επί των ημερών του, μετά από μελέτη για τη μηχανοκίνητη αστυνομία, το 2006, με στόχο να υπάρχει δίκυκλη αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για το πώς στελεχώθηκε, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε ότι «ο ανθός της ΕΛΑΣ τότε, που κατείχε δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας, διατέθηκε στα κεντρικά της Αθήνας».

«Αγαπήθηκαν από την κοινωνία, άμεσα κατάφεραν καίρια πλήγματα προς αυτούς που παραβίαζαν τον νόμο, ασκούνταν στη βία και αγαπήθηκαν», τόνισε.

«Πιστεύω ότι η πράξη του θα μείνει στην ιστορία, το να χαλάσει κανείς είναι εύκολο. Χάλασε μια ομάδα που ονόμαζα υπερταξιαρχία», ανέφερε για τις ενέργειες του κυρίου Τόσκα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης