Κοντονής για Novartis: Μεγάλο σκάνδαλο, αύριο στα κόμματα η δικογραφία - Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει παραγραφή

Κοντονής για Novartis: Μεγάλο σκάνδαλο, αύριο στα κόμματα η δικογραφία - Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει παραγραφή

Δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό να επιταχυνθεί η διαδικασία - «Εκτίθενται όσοι μιλούν για πολιτικές διώξεις»

Κοντονής για Novartis: Μεγάλο σκάνδαλο, αύριο στα κόμματα η δικογραφία - Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει παραγραφή
Μία ώρα και 40 λεπτά κράτησε η σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρη Παπαγγελόπουλος, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis
.

Στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens» και επισήμανε ότι δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, η δικογραφία θα πάει μέχρι αύριο το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και στα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που παράνομα υπερκοστολογούσαν φάρμακα, με αποτέλεσμα να «εκτοξευθεί» η φαρμακευτική δαπάνη, εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε ποσοστά διπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε, η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος.

Με τη σειρά του, ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», ενώ επιβεβαίωσε, όπως και ο κ. Κοντονής, ότι δεν έχει ακόμα βρεθεί ο πρόεδρος της Novartis. «Αν έχει διαφύγει» τόνισε, «τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι θέλει να κρύψει. Ελπίζω ότι θα εμφανιστεί».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει παραγραφή αδικημάτων, ενώ κάλεσε όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις, να μην το κάνουν, γιατί εκτίθενται. Όπως εξήγησε, στο νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού κι όχι επ' ευκαιρία αυτής. 

Η έρευνα συνεχίζεται, κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης