PROTOTHEMA

Πολιτική

Μετά τη σύσκεψη με Τσίπρα στο Μαξίμου

Κοντονής για Novartis: Μεγάλο σκάνδαλο, αύριο στα κόμματα η δικογραφία - Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει παραγραφή

Κοντονής για Novartis: Μεγάλο σκάνδαλο, αύριο στα κόμματα η δικογραφία - Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει παραγραφή

Δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό να επιταχυνθεί η διαδικασία - «Εκτίθενται όσοι μιλούν για πολιτικές διώξεις»

Μία ώρα και 40 λεπτά κράτησε η σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρη Παπαγγελόπουλος, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.


Στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens» και επισήμανε ότι δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, η δικογραφία θα πάει μέχρι αύριο το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και στα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που παράνομα υπερκοστολογούσαν φάρμακα, με αποτέλεσμα να «εκτοξευθεί» η φαρμακευτική δαπάνη, εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε ποσοστά διπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε, η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος.

Με τη σειρά του, ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», ενώ επιβεβαίωσε, όπως και ο κ. Κοντονής, ότι δεν έχει ακόμα βρεθεί ο πρόεδρος της Novartis. «Αν έχει διαφύγει» τόνισε, «τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι θέλει να κρύψει. Ελπίζω ότι θα εμφανιστεί».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει παραγραφή αδικημάτων, ενώ κάλεσε όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις, να μην το κάνουν, γιατί εκτίθενται. Όπως εξήγησε, στο νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού κι όχι επ' ευκαιρία αυτής. 

Η έρευνα συνεχίζεται, κατέληξε.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Γραφικός06/02/201813:30

Το 2000 πολυεθνική μιζάρει το μισό πολιτικό σύστημα, και 18 χρόνια μετά η δίκη συνεχίζεται ενώ κανένας κρατικός αξιωματούχος δεν έχει τιμωρηθεί, και ούτε πρόκειται (αφού τα εγκλήματα έχουν παραγραφεί) Την ίδια εποχή, κορυφαίος Υπουργός (Άμυνας) πιάνεται στα πράσα με μερικά δις μίζες, αλλά ο τότε Πρωθυπουργός (αποκλειστικά υπεύθυνος για τον διορισμό του Υπουργού) δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη αφού η διαφθορά είναι απλά ένα "κοινωνικό φαινόμενο". Σήμερα αποκαλύπτεται ότι άλλη πολυεθνική έσπρωξε μερικά εκατομμύρια σε κρατικούς παράγοντες για να κερδίσει μερικά δις, αλλά οι τότε πολιτικά υπεύθυνοι δεν έχουν καμία ευθύνη και μιλούν για πολιτική δίωξη. Πράγματι, μαζί τα φάγαμε.

Απάντηση
Indy06/02/201811:47

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι μας κυβερνάτε εσείς, ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ...Όχι πως οι άλλοι βέβαια είναι καλύτεροι... Καλή μου τρόϊκα ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ.... αυτοί θα μας καταστρέψουν τελείως

Απάντηση
ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ06/02/201810:22

ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΘΑΡΣΗΣ" ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ...

Απάντηση
Οργή 06/02/201806:37

Το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα ειναι που έφεραν πισω τα κουμουνια απο την Μακρόνησο.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία