Βρούτσης στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι εισφορές αγροτών που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο είναι παράνομες

Βρούτσης στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι εισφορές αγροτών που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο είναι παράνομες

Ανέφερε ότι τα σημειώματα για τις εισφορές είναι βασισμένα σε εισοδήματα του 2015 και όχι, όπως προβλέπει ο νόμος, σε αυτά του 2016

Βρούτσης στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι εισφορές αγροτών που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο είναι παράνομες
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι το Σάββατο το βράδυ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σημειώματα εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αγρότες, βασιζόμενη σε εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016, κάτι που τα καθιστά «και λανθασμένα και παράνομα». Κι αυτό διότι «ο νόμος Κατρούγκαλου λέει ότι πρέπει να υπολογιστούν με τα εισοδήματα του 2016 και να γίνουν συμψηφισμοί»

Στο ερώτημα αν η ανεργία μειώνεται μέσω του νομοσχεδίου, κάτι που επικαλούνται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι είναι κανείς «να τραβά τα μαλλιά του» με το «πώς τόσο καλοπληρωμένοι σύμβουλοι αφήνουν τον πρωθυπουργό να εκτίθεται», την ώρα που στοιχεία, όπως αυτά που δημοσιοποίησε η Εργάνη, διαψεύδουν τα περί μείωσης της ανεργίας.

«Η ανεργία θα έπρεπε να είναι σήμερα στο 17,1% και είναι στο 22%, δηλαδή χάσαμε 220.000 θέσεις εργασίας» ανέφερε ο κ. Βρούτσης. Τις τρεις χρονιές διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η μόνη «ιστορική ανατροπή» που έχει επέλθει, είναι αυτή των ευέλικτων μορφών απασχόλησης έναντι της εργασίας, που το Δεκέμβριο ήταν σε ποσοστά 52%-48%.

Κλείσιμο
«Με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, ένας στους τρεις μισθωτούς αμείβεται με 342 ευρώ», ανέφερε ο κ. Βρούτσης κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι «παγίδευσε με ψέμματα την ψήφο των εργαζομένων».

Προ κυβέρνησης, όπως λέει ο κ. Βρούτσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνταν τα στοιχεία της ΙΝΕ ΓΣΕΕ, που μιλούσαν για ανεργία 38-40%, με στόχο να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία. Από τη μέρα που έγινε κυβέρνηση άρχισε να επικαλείται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εργάνης, την οποία τότε την αποκαλούσε «μονταζιέρα Βρούτση».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης