Μπακογιάννη στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση θέλει μια κοινωνία επιδοματούχων

Μπακογιάννη στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση θέλει μια κοινωνία επιδοματούχων

Το εννοώ όταν λέω ότι σέβομαι την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην είμαι υπουργός σε μια κυβέρνηση ΝΔ - Ουδέποτε είχαν θέσει επισήμως σε εμάς οι Τούρκοι θέμα Λωζάννης - Με ανησυχεί η τοποθέτηση Γαβρόγλου για το θέμα του Μουφτή

Μπακογιάννη στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση θέλει μια κοινωνία επιδοματούχων
Στη θέση που ανέπτυξε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην είναι η ίδια μέλος μιας μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ ε
πέμεινε η Ντόρα Μπακογιάννη
Κλείσιμο
 μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6
.

«Κατανοώ και σέβομαι την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό το εννοώ» είπε η κυρία Μπακογιάννη καλώντας τους πάντες «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη» ενώ πρόσθεσε ότι η ίδια θα είναι εκ νέου υποψήφια στην Α' Αθήνας.

Κληθείσα να τοποθετηθεί για τα σχόλια της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ και αδερφού της η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι αυτά έγιναν γιατί «η κυβέρνηση πίστεψε ότι η απόφαση του Κυριάκου μπορούσε να λειτουργήσει αποσυσπειρωτικά».

«Αυτή η κυβέρνηση έφερε πρωτόγνωρα περιττά βάρη στους ώμους των πολιτών. Θέλουν μία κοινωνία επιδοματούχων. Ο νέος άνθρωπος που έχει ανάγκη να πάρει τα 400 ευρώ του επιδοματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θέλει προοπτική» είπε η πρώην υπουργός εκτιμώντας ότι «αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η περίοδος της μεγάλης ανάτασης».

«Όλοι χωρούν στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει έξω ανθρώπους που έχουν την καθαρότητα και τη διάθεση να βοηθήσουν» συνέχισε η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι «χρειάζονται ευρύτατες συμμαχίες με όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν θέλουν να βλέπουν τη χώρα σε αυτή τη μιζέρια και το άγχος που ζει».

Ουδέποτε οι Τούρκοι δεν είχαν θέσει επίσημα θέμα Λωζάννης
Η κυρία Μπακογιάννη ως πρώην υπουργός Εξωτερικών κλήθηκε να τοποθετηθεί και για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα σχολιάζοντας αρχικά ότι «ήταν ελλιπέστατα προετοιμασμένη».

«Ουδέποτε είχαν θέσει θέμα Λωζάνης επισήμως σε εμάς. Έχουμε μια νέα θέση της Τουρκίας που οφείλουμε να τη διαχειριστούμε προσεκτικά» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Η κυρία Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για την τοποθέτηση Γαβρόγλου όσον αφορά την εκλογή μουφτή λέγοντας «δεν είναι θέμα διμερές το θέμα του Πατριαρχείου. Είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θέμα θρησκευτικών ελευθεριών. Μιλάμε για Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος και αυτό εμπίπτει πλήρως στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και δεν αφορά καμία άλλη χώρα εκτός από εμάς».

Όσον αφορά, τέλος, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η κυρία Μπακογιάννη έστειλε μήνυμ στην κυβέρνηση ότι «εάν αποφασίσει να προχωρήσει προς μια συμφωνία θα πρέπει να έρθει ενιαία και συμφωνούσα προς ό,τι θα προτείνει στην αντιπολίτευση. Αυτό το τσίρκο που έχω εντοπίσει τέσσερις φορές που άλλα λέει ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο υπουργός Άμυνας δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτό από εμάς».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης