PROTOTHEMA

Πολιτική

Η πολιτική αντιπαράθεση στο διαδίκτυο

Βίντεο: Η ΝΔ εξηγεί το σκάνδαλο με τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Βίντεο: Η ΝΔ εξηγεί το σκάνδαλο με τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει για μια ακόμη φορά το ερώτημα «γιατί ο Τσίπρας συνεχίζει να  καλύπτει» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

«Για 5 λεπτά αποκαλύψεων για την υπόθεση Καμμένου που κάθε Έλληνας πρέπει να δει» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία που ανάρτησε νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει για μια ακόμη φορά το ερώτημα «γιατί ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να  καλύπτει;» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας μετά τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει σχετικά με την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.


Δείτε το βίντεο:


Με αποκαλύψεις για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία απειλούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση τη Δευτέρα που θα γίνει στη Βουλή η συζήτηση για το θέμα που αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στις αρχές του Νοέμβρη.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη αποκάλυψε ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στοιχεία που δείχνουν σχέση του κ. Παπαδόπουλου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάτι που επιβεβαίωσε και μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. Για συνέχεια στις αποκαλύψεις μίλησε και ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας λέγοντας: «Τη Δευτέρα δεν τελειώνει αυτή η ιστορία, αν σήμερα είναι Black Friday, τη Δευτέρα θα είναι Black Monday» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να δώσουν απαντήσεις γιατί έσπευσαν να υπογράψουν άρον – άρον στο αεροδρόμιο της Μίκρας μια συμφωνία με έναν καταδικασμένο λαθρέμπορο από το 2011». είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Με αποκαλύψεις ωστόσο απείλησε και η κυβερνητική πλευρά. Την εκτίμηση ότι τα απόρρητα έγγραφα που θα παρουσιαστούν τελικά, μετά την απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, «θα φέρουν παλιές ιστορίες στην επιφάνεια», έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Παρασκευής. 

«Νομίζω ότι τα έγγραφα που θα έρθουν στη Βουλή θα αναδείξουν παλιές ιστορίες» είπε ο κύριος Κουρουμπλής στον Βασίλη Χιώτη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, αρνούμενος πάντως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.
Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα το χρονολόγιο της υπόθεσης 

Ιούνιος 2016:  Ο Παπαδόπουλος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Βασιλείου της Ιορδανίας διεκδικώντας την αγορά 300.000 βλημάτων 105 χιλ.

Ιούλιος 2016:  Τροποποιείται το άρθρο 107 του ν.3978/2011 που διευκολύνει την εκποίηση μη επιχειρησιακά αναγκαίου αμυντικού υλικού.

Αύγουστος 2016:  Επίσημη συνάντηση Παπαδόπουλου με Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών και αμέσως μετά o Παπαδόπουλος γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας, την οποία χαρακτηρίζει “πελάτη” του και προσκομίζει ανεπικύρωτη εξουσιοδότηση με ημερομηνία “Μάιος 2016”.

Ιανουάριος 2017: Ο Παπαδόπουλος μετά από άδεια του υπουργείου Άμυνας, επιθεωρεί ελληνικά στρατόπεδα μαζί με τον αδελφό του, συνοδευόμενος, δήθεν από τον ΑΚΑΜ της Σαουδικής Αραβίας στο Παρίσι, που αποδεικνύεται ότι ήταν άλλο πρόσωπο. Το ίδιο διάστημα ζητά να επιθεωρήσει και άλλα στρατόπεδα για λογαριασμό του Κατάρ. Το ερώτημα είναι με ποιου την άδεια έμπαιναν ως επιθεωρητές στα στρατόπεδα μας οι αδελφοί Παπαδόπουλοι και άγνωστοι αλλοδαποί;

Ιανουάριος 2017: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής και εξουσιοδοτείται ο κ. Καμμένος να υπογράψει διακρατική  και μόνο συμφωνία πώλησης των βλημάτων, χωρίς μεσάζοντες. Ο κ. Καμμένος δεν κάνει καμία αναφορά για την ύπαρξη οποιουδήποτε μεσάζοντα ή του κ. Παπαδόπουλου.

Μάρτιος 2017: Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ και εγκρίνει την εισήγηση του κ. Καμμένου περί υπογραφής διακρατικής σύμβασης με μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο.

Μάιος 2017:  Η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ζητά από την Πρεσβεία μας στο Ριάντ να οριστεί από τη Σαουδική Αραβία νόμιμος εκπρόσωπος για την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας.

12 Ιουνίου 2017: Ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Ριάντ σε απάντηση της επιστολής του υπουργείου Άμυνας ενημερώνει με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι «…Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του Παπαδόπουλου και εξέφρασαν την επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται “Government to Government”… σας μεταφέρω αίτημα στελεχών εδώ ΥΠΑΜ να επισκεφτούν χώρα μας από 16 έως 18 Ιουλίου τ.ε….».

13 Ιουνίου 2017: Υπογράφεται στο αεροδρόμιο της Μίκρας Διακρατική Συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, δια του δήθεν πληρεξουσίου εκπροσώπου του ΒΣΑ κ. Παπαδόπουλο.

14 Ιουνίου 2017: Οι χειριστές αξιωματικοί της υπόθεσης υποβάλλουν Φύλλο Ενημερώσεως Εισηγήσεως από το οποίο είναι σαφές ότι την εντολή για την υπογραφή της σύμβασης με τον κ. Παπαδόπουλο την έχει δώσει ο κ. Καμμένος.

Ιούλιος - Αύγουστος 2017: Το υπουργείο Άμυνας ζητά από τον Παπαδόπουλο να καταβάλει την ανέγκλητη ενέγγυα πίστωση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και να υλοποιηθεί η παραλαβή των πυρομαχικών εντός εξαμήνου από την υπογραφή της σύμβασης.

17 Αυγούστου 2017: Η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ριάντ ενημερώνει ότι πολυμελής επιτροπή του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας θα αφιχθεί στη Ελλάδα για έλεγχο των προς πώληση πυρομαχικών (βλήματα 105mm, βόμβες ΜΚ-82 και ΜΚ-83) με πρόγραμμα συναντήσεων πολλών ημερών.

24 Αυγούστου 2017: Το υπουργείο Άμυνας ενημερώνεται από την Πρεσβεία μας στο Ριάντ ότι μόνο η εν λόγω αντιπροσωπεία είναι εξουσιοδοτημένη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τους και ότι τυχόν άρνηση επισκέψεως των επίσημων εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας θα άρει το ενδιαφέρον τους.

Πρωί 29 Αυγούστου 2017: Οι δυο αντιπροσωπείες συναντιούνται. Η ελληνική πλευρά ενημερώνει ότι έχει ήδη υπογραφεί διακρατική συμφωνία για 300.000 βλήματα 105mm, από τις 13 Ιουνίου 2017 και η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας απαντά ότι αγνοεί τη συμφωνία του κ. Παπαδόπουλου, ότι είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράψει και ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την αγορά 100.000 βλημάτων, ζητώντας στοιχεία πιστοποιημένων μεταφορέων.

Μεσημέρι 29 Αυγούστου 2017: Ο Παπαδόπουλος καλεί στο τηλέφωνο τον Ταξίαρχο Παπαδάκη για να ενημερωθεί για την πορεία της συνάντησης.

Βράδυ 29 Αυγούστου 2017: Ο Παπαδόπουλος καλεί και πάλι τον Ταξίαρχο και του επιτίθεται γιατί συνεργάτης του έδωσε στοιχεία πιστοποιημένων μεταφορέων στους Σαουδάραβες.

Πρωί 30 Αυγούστου 2017: Ο κ. Καμμένος καλεί στο γραφείο του τον Ταξίαρχο και ζητά τη σύλληψη του παρουσία στρατονόμων και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Με τη μεσολάβηση ανώτερων αξιωματικών, τελικά δεν συλλαμβάνεται αλλά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Ταξίαρχος Παπαδάκης ξηλώνεται από τη θέση του (διευθυντής εξοπλισμών που είχε αναλάβει τον Απρίλιο του 2017) και μετατίθεται σε θέση «ψυγείο».

Μεσημέρι 30 Αυγούστου 2017: Η αποστολή των Σαουδαράβων αποχωρεί χωρίς την υπογραφή διακρατικής αφού κατ’ εντολή του υπουργού διακόπτεται κάθε επικοινωνία μαζί τους, με αποτέλεσμα να μην υπογραφεί πραγματική διακρατική συμφωνία.

Νοέμβριος 2017: Το Σκάνδαλο αποκαλύπτεται και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έσοδα 66 εκ. ευρώ λόγω της εμπλοκής Παπαδόπουλου και της επιμονής του κ. Καμμένου να υπογράψει ως μεσάζοντας.

Νοέμβριος 2017 Διατάσσεται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκαταρκτική εξέταση την υπόθεση που αναλαμβάνει η Εισαγγελία διαφθοράς.

Απάντησε με ανάρτηση στο Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στο 5λεπτο βίντεο της ΝΔ με μια ανάρτηση του στο Twitter. 
«Γνωρίζοντας τον εξευτελισμό που θα υποστεί ο Κούλης για μια ακόμη φορά τη Δευτέρα οι σπόνσορες της συμμορίας έβγαλαν 5λεπτο βίντεο. Ταινία στο Χόλυγουντ να του ετοιμάσετε δεν γλυτώνει με τίποτα από την αλήθεια στη Βουλή ο «παραδεισένιος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πανος Καμμένος.Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

εσυ ο ξεφτιλας26/11/201708:12

που το παιζεις ακομα αριστερος ριζοσπαστης σε ενα apoκομμα που τιτλοφορειται ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ασε τους δεξιους απο εμας θα την βρειτε...παλιοπροδοτες σκατοψυχοι

Απάντηση
σε αναμονή ψευτοδημοσκόπησης.....25/11/201712:23

Πώς και δεν έβγαλαν ακόμα ψευτοδημοσκόπηση η ΝΔ και το κατεστημένο της εν όψει ομιλίας Κούλη στη Βουλή; Πότε θα τη βγάλουν διότι ήγγικεν γάρ η Δευτέρα που θα ομιλήσει στη Βουλή ο Κούλης και θα πρέπει να φαίνεται ότι προηγείται από 8 - 14 μονάδες μπροστά από το Σύριζα!!!!!!! Έτσι έκαναν και πρίν μιλήσει στη ΔΕΘ, πριν πάει στον Πειραιά με το ναυάγιο, πριν μιλήσει την τελευταία φορά στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, πριν πάει στο Συνέδριο στα Ιωάννινα κλπ κλπ. Όπου πάει και μιλάει ο Κούλης του πλασσάρουν εκ των προτέρων και μια ψευτοδημοσκόπηση για να έχει θάρρος το παιδί και να ξεγιελιέται ο κόσμος!!!!!!!!!Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και τώρα μέχρι τη Δευτέρα.... και μάλλον τώρα θα πρέπει να αβαντάρουν και τη Φώφη, το συνεταιράκι της, μετά τις εκλογές της κεντροαριστεράς. Είπαμε το κατεστημένο του παρελθόντος με όλα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τους ψευτοδημοσκόπους του βρίσκονται σε πυρ ομαδόν για να μπορέσουν να γκρεμίσουν τον Αλέξη που τους αποκάλυψε και πρόκειται στο εγγύς μέλλον να αποκαλύψει σε όλους τους Έλληνες τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλά τους. Και ευρισκόμενοι σε μέγιστο πανικό μηχανεύονται δήθεν σκάνδαλα κυβερνώντων και αλλεπάλληλες ψευτοδημοσκοπήσεις για τις οποίες γελούσι ερίφια και όρνιθες.. Σε αναμονή λοιπόν νέας ψευτοδημοσκόπησης μέχρι τη Δευτέρα προς ενίσχυσιν ομιλούντος Κούλη...

Απάντηση
Ξερα25/11/201709:55

Προδότες

Απάντηση
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ25/11/201709:36

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ . ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία