Τζανακόπουλος: Το πλεόνασμα που θα διανεμηθεί φέτος θα «αγγίξει» το ένα δισ. ευρώ

Τζανακόπουλος: Το πλεόνασμα που θα διανεμηθεί φέτος θα «αγγίξει» το ένα δισ. ευρώ

«Όσοι προέβλεπαν νέα μέτρα, διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», πρόσθεσε - Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομία, δηλώνοντας η πορεία της οικονομίας και η εκπλήρωση των στόχων δεν θα δικαιολογούσαν νέα μέτρα

Τζανακόπουλος: Το πλεόνασμα που θα διανεμηθεί φέτος θα «αγγίξει» το ένα δισ. ευρώ
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα  των F-16 εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος,
κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, τονίζοντας ότι  «υπέπεσε για άλλη μία φορά σε ατοπήματα κατ’ εξακολούθηση», στην προσπάθειά της να υποβαθμίσει την τεράστια γεωπολιτική και οικονομική σημασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. 

Υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε, αρχικώς τη συμφωνία, στη συνέχεια, αναγνώρισε την αναγκαιότητά της, μετά άσκησε κριτική για το κόστος, και τώρα κατόπιν εορτής, ζητά ενημέρωση από τη Βουλή, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει.

Κλείσιμο
Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι εφόσον ζητηθεί, βούληση είναι να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. «Βούληση Κυβέρνησης και πρωθυπουργού είναι προφανώς για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη κλείσει, ενώ διευκρίνισε ότι έχει «ταβάνι» το 1,1 δισ. δολάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι ότι το κόστος θα είναι από το 2018 με 110 εκατ. δολάρια το χρόνο, χωρίς να επηρεάζει στόχους. Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι είναι λογικό να ζητούν οι Βρυξέλλες ενημέρωση και ότι θα έχουν όλα τα στοιχεία αν ζητηθούν. 

Αναφορικά με το ταξίδι του κ. Τσιπρα στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του δόγματος της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Ενημέρωσε ότι συστάθηκε ομάδα εργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Οικονομίας Ελλάδας - ΗΠΑ για την προετοιμασία του εδάφους σε εμπόριο, καινοτομία, επενδύσεις. 

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε, επίσης,  ότι τέθηκε το μείζον ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους και η ολοκλήρωση του προγράμματος. «Στις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και της Κριστίν Λαγκάρντ υπογραμμίστηκε η βούληση και των δύο πλευρών για άμεση ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης, χωρίς νέα μέτρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμλήρωσε ότι “όσοι, σε μια ακόμα στιγμή καταστροφολογικού déjà vu, προέβλεπαν νέα μέτρα, διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο”.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομία δηλώνοντας η πορεία της οικονομίας και η εκπλήρωση των στόχων δεν θα δικαιολογούσαν νέα μέτρα. «Η ανάπτυξη για το 2017 αναμένεται να βρίσκεται κοντά στο 2%», πρόσθεσε. 

Τέλος, δήλωσε ότι το υπερπλεόνασμα που θα διανεμηθεί σε κοινωνικές ομάδες που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες πιέσεις από την οικονομική κρίση θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης