ΠΑΣΟΚ: Η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει την αποτυχία της κυβέρνησης

ΠΑΣΟΚ: Η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει την αποτυχία της κυβέρνησης

Ι«Χάθηκε εισόδημα 36 δισ. ευρώ από το 2015», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη 

ΠΑΣΟΚ: Η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει την αποτυχία της κυβέρνησης
Η κατά κεφαλήν απώλεια εισοδήματος για της τριετίας της κύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ φτάνει χοντρικά στα 5.500 ευρώ ή 22.000 ευρώ για το μέσο νοικοκυριό επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από το 2014 έως το 2016.

«Η νεότερη δεύτερη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση το 2015-16 και την ανάπτυξη το 2014 αποκαλύπτει, για ακόμη μια φορά και με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, τα έργα και τις ημέρες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» αναφέρει ο τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και παραθέτει τα σχετικά στοιχεία.

Η απώλεια δυνητικού εισοδήματος την τριετία 2015-2017 ανήλθε αθροιστικά στα € 36 δισ. και θα ξεπεράσει τα € 55 δισ. το 2018, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.  Αυτό σημαίνει χοντρικά κατά κεφαλήν απώλεια εισοδήματος τριετίας € 5.500 ή €22.000  για το μέσο νοικοκυριό και έπεται συνέχεια το 2018.

Κλείσιμο
 
Στην παραπάνω απώλεια δυνητικού εισοδήματος πρέπει πάντα να προσμετράται και η επίπτωση στο τελικό διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Σε δημοσιονομικό επίπεδο λοιπόν, όχι μόνο δεν ωφεληθήκαμε από το δημοσιονομικό χώρο που υποτίθεται ότι κέρδισε ο κ Τσίπρας, αλλά πληρώσαμε αθροιστικά 12,5 δισ. πρόσθετα μέτρα με το 3ο Μνημόνιο για να πετύχουμε χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους την τριετία 2015-2017 και επιπλέον € 8.2 δισ. μόνο το 2018, όπως καταδεικνύεται στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2018-2021.

Οι πιο πάνω αριθμοί αθροίζουν ποσά πάνω από € 75 δισ. μέχρι το τέλος του 2018 και μαζί με τις απώλειες του ελληνικού δημοσίου από τις τράπεζες φανερώνουν, χρόνο με το χρόνο, τη ζημιά των € 100 δισ. που προκάλεσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην ελληνική οικονομία και στο εθνικό εισόδημα.

Η Ελλάδα επιστρέφει ήταν η αγαπημένη φράση του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, αλλά όπως λέει η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών με τον ίδιο και την Κυβέρνηση του η χωρά αδυνατεί να επιστρέψει, έστω στα δεδομένα του 2014, μετά από 3 χρόνια.

Η μόνη επιστροφή στην οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον κ Τσίπρα, είναι αυτή της Εθνικής μας στο Μουντιάλ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης