Τζανακόπουλος: Επικοινωνιακό τέχνασμα... η αποχώρηση της Eldorado

Τζανακόπουλος: Επικοινωνιακό τέχνασμα... η αποχώρηση της Eldorado

«Η όλη προσπάθεια να αντιστραφεί το θετικό μομέντουμ που παρουσιάζει η οικονομία, πέφτει στο κενό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - «Ειδική περίπτωση» η ξένη εταιρεία

Τζανακόπουλος: Επικοινωνιακό τέχνασμα... η αποχώρηση της Eldorado
Ως «ειδική περίπτωση» χαρακτήρισε την επένδυση της Eldorado
, η οποία αποσύρεται από την Ελλάδα λόγω των καθυστερήσεων που παρουσιάστηκαν στην ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών εκθέσεων, αφήνοντας χιλιάδες οικογένειες δίχως δουλειά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,
Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κλείσιμο
Μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε να υποβαθμίσει την αποχώρηση της εταιρείας με τους χιλιάδες εργαζόμενους, στρέφοντας τη συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο. Όπως είπε, «τίποτα δεν μπορεί να αντιστρέψει το επενδυτικό κλίμα, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιχειρείται η αξιοποίηση της «ειδικής περίπτωσης» για να χτυπηθεί η κυβέρνηση και τα «επιτεύγματά» της.

«Οι επενδυτές ξέρουν ότι η Ελλάδα σημειώνει υψηλούς δείκτες ανάπτυξης», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας συνέχεια στο αφήγημα του επενδυτικού success story που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις επενδύσεις της COSCO και του Ελληνικού, λέγοντας πως «δεν εκφράσαμε επιφυλάξεις για την OSCO και το Ελληνικό, αλλά για τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τις οποίες και επαναδιαπραγματευθήκαμε». Πρόσθεσε δε ότι «οι αμφιβολίες ενός επενδυτή μπορεί να εδράζονται σε μία δημόσια συζήτηση που εκφράζει επιφυλάξεις, τα νούμερα όμως, λένε άλλα», επιμένοντας στο αφήγημα περί υψηλού ενδιαφέροντος επενδύσεων από ξένους επιχειρηματίες και όχι μόνο.

«Η όλη προσπάθεια να αντιστραφεί το θετικό μομέντουμ που παρουσιάζει η οικονομία, πέφτει στο κενό», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος και πάλι σε «αόρατους εχθρούς», καθώς απέφυγε να κατονομάσει ποιοι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια να αντιστραφεί το «επενδυτικό κλίμα».

Αναφορικά με την υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων είπε ότι «έχει ψηφιστεί η μείωση από 29% σε 26% στο πλαίσιο των αντιμέτρων», αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στο πότε και πώς ενεργοποιούνται τα αντιμέτρα, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει εφαρμόσει ένα αδυσώπητο φοροεισπρακτικό πρόγραμμα, για να πετύχει τους στόχους που έχει υπογράψει στην πρόσφατη «διαπραγμάτευσή» της. «Το βασικό πρόβλημα των επενδυτών δεν είναι η υψηλή φορολογία, αλλά οι χρόνιες στρεβλώσεις της οικονομίας», πρόσθεσε.

«Όταν βρισκόμαστε σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, υπάρχουν συγκεκριμένα όρια. Δεν υπάρχει έδαφος για αλλαγές στη φορολογία», τόνισε αμέσως μετά, δίνοντας το στίγμα για τις προθέσεις της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και ενώ η εγχώρια αγορά ασφυκτιά υπό το βάρος της φολολογίας, των κατασχέσεων και της σχεδόν μηδενικής αγοραστικής δύναμης του μέσου Έλληνα.

Αναφερόμενος στο θέμα της συζύγου του κ. Μπαλτά, είπε: «Ο κ. Μπαλτάς τοποθετήθηκε με έναν πολύ αξιοπρεπή τρόπο και απάντησε επί της ουσίας. Πρόκειται για μία χυδαία λασπολογία εναντίον ενός ανθρώπου που με την πορεία του τιμά το ελληνικό σύστημα. Δεν ισχύει όσα γράφτηκαν. Είχε κάνει αίτηση για την αναγνώριση του μεταπτυχιακού της».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης