«Αερομαχία» Ξεκαλάκη- Σαλαγιάννη στη Χαριλάου Τρικούπη

«Αερομαχία» Ξεκαλάκη- Σαλαγιάννη στη Χαριλάου Τρικούπη

Βαριές κατηγορίες αντάλλαξαν τα δύο στελέχη: Για κλίμα εκφοβισμού μιλά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, για απαράδεκτη αντιστροφή της αλήθειας κάνει λόγο ο γενικός διευθυντής του κόμματος

«Αερομαχία» Ξεκαλάκη- Σαλαγιάννη στη Χαριλάου Τρικούπη
Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ ήταν η προσπάθεια της ηγεσίας να πάρει το γραφείο του γραμματέα που έχει διατεθεί στον Στέφανο Ξεκαλάκη. Την αποστολή ανέλαβε ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος έγινε αποδέκτης μια οργισμένης επιστολής του γραμματέα του κόμματος. 

Σε αυτή ο κ. Ξεκαλάκης έκανε λόγο για πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος κατά του προσώπου του και των συνεργατών του. Επίσης, μιλούσε για ανθρώπους που έχουν απομυζήσει οικονομικά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και τώρα σπιλώνουν πρόσωπα και συνειδήσεις και καλούσε τον κ. Σαλαγιάννη να βγάλει στο φως απολαβές και λογαριασμούς για τους πάντες και τα πάντα για να διαπιστωθεί «ποιοι ζουν για το ΠΑΣΟΚ και ποιοι ζουν από το ΠΑΣΟΚ».

Ακολούθησε η απάντηση του Νίκου Σαλαγιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γραμματέας του κόμματος είχε συμφωνήσει στην μετακόμισή του και απάντησε σε δύο σημεία που έκρινε πιο σημαντικά:
«1) Μιλάς στην επιστολή σου για κλίμα εκφοβισμού στο ΠΑΣΟΚ.
Ε, αυτό, δεν είναι μόνο άδικο, αλλά αποτελεί και απαράδεκτη αντιστροφή της αλήθειας. Επειδή με αφορά και προσωπικά, τόσο καιρό που είσαι εδώ ως Γραμματέας, περίπου δυο χρόνια, πες μου έναν άνθρωπο μας – έστω μόνο έναν! – που τιμωρήσαμε με άρση της απόσπασής τους, που εκφοβίσαμε. Έστω έναν!
2) Σ’ ότι αφορά στελέχη με απολαβές, που πρέπει «να έρθουν στο φως», ένα έχω να σου πω : κανένα στέλεχος δεν αμείβεται από το ΠΑΣΟΚ, ούτε με 1 ευρώ! Εδώ αγκομαχούμε να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας, θα πληρώνουμε τα στελέχη μας; 
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα!»


Η επιστολή του γενικού διευθυντή προκάλεσε νέα δήλωση από τον Στέφανο Ξεκαλάκη:
«
Κλείσιμο
Δεν συμμετέχω άλλο στο φτηνό ριάλιτι όλων όσων ως πρωταγωνιστές έφεραν το ΠΑΣΟΚ σ' αυτή την κατάσταση. Περιγράφω με σαφήνεια στην επιστολή μου προς τον γενικό διευθυντή όλα όσα πλήγωσαν την παράταξη και συνεχίζουν να το κάνουν πλήττοντας θεσμούς της και διαβάλλοντας πρόσωπα που τους υπηρέτησαν με εντιμότητα και συνέπεια. Ως προς την ουσία περιμένω όλοι να τοποθετηθούν δημόσια επί των πολιτικών ερωτημάτων που αφορούν τους προοδευτικούς πολίτες. Αυτοί άλλωστε είναι που θα κρίνουν τις πρακτικές και τις θέσεις όλων μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης