Τσακαλώτος για δήλωση Τσίπρα ότι δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα: «Τι θέλατε να πει; Ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 1 δισ. και μετά αυτοί να το πάνε στα 2 δισ;»..

Τσακαλώτος για δήλωση Τσίπρα ότι δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα: «Τι θέλατε να πει; Ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 1 δισ. και μετά αυτοί να το πάνε στα 2 δισ;»..

«Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο. Θέλουμε και θετικά πράγματα» - «Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία» - «Ας πετύχει η Αριστερά αυτό που θέλει να πετύχει για τις κοινωνικές τάξεις που θέλει να υποστηρίξει κι ας είμαι ο μουντζούρης,δεν με νοιάζει»

Τσακαλώτος για δήλωση Τσίπρα ότι δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα: «Τι θέλατε να πει; Ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 1 δισ. και μετά αυτοί να το πάνε στα 2 δισ;»..
«Εμείς θα επιδιώξουμε μια πολιτική συμφωνία» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και χαρακτήρισε διαπραγματευτικό ελιγμό την πρόσφατη δήλωση Τσίπρα ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

«Τι θέλατε να πει; Να πει ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 1 δισ. και μετά αυτοί να το πάνε στα 2 δισ; Τι θέλατε να πει; Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο σκληρή γίνεται για να κάνεις όσο μικρότερη υποχώρηση...» είπε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, προεξοφλώντας εμμέσως ότι στη συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση θα έρθουν νέα μέτρα...

«Δεν πας σε μια διαπραγμάτευση λέγοντας το μίνιμουμ, πας σε μια διαπραγμάτευση λέγοντας το μάξιμουμ» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας στο ερώτημα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του δεσμεύτηκε «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα».

«Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Νίκο Χατζηνικολάου και υποστήριξε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση συζητά και για τις μεταρρυθμίσεις και για τα πλεονάσματα και τα μέτρα για το χρέος.

«Ως διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχαμε λευκή επιταγή. Είχαμε και κόκκινες γραμμές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω για ένα μεμονωμένο μέτρο, συζητάμε το συνολικό πακέτο» απάντησε ο υπουργός των Οικονομικών απαντώντας στο ερώτημα πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο.
Κλείσιμο




«Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο το αφορολόγητο, θα κάνουμε και θετικά πράγματα»

«Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο. Θέλουμε και θετικά πράγματα. Θα κάνουμε και θετικά πράγματα» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος παραδεχόμενος ότι η μείωση του αφορολόγητου θα είναι αρνητική εξέλιξη για την πλατιά μάζα του ελληνικού πληθυσμού.

«Ως διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχαμε λευκή επιταγή. Είχαμε και κόκκινες γραμμές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω για ένα μεμονωμένο μέτρο, συζητάμε το συνολικό πακέτο» συμπλήρωσε προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση στο ερώτημα πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο.

«Οι δικοί μας άνθρωποι να είναι πιο χαλαροί, να περιμένουν τη συνολική λύση» είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε παραδεχόμενος: «Έχουμε αδικήσει ανθρώπους με αυτό που κάναμε...».

Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση του υπουργού των Οικονομικών στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές. Ο κ. Τσακαλώτος χρησιμοποίησε μια διατύπωση τόσο... ευρύχωρη που επιτρέπει τις ερμηνείες ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί σκληρά νέα μέτρα, νέους φόρους και περαιτέρω μειώσεις δαπανών προσδοκώντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν όταν έρθει η ανάπτυξη.

«Ας πετύχει η Αριστερά κι ας είμαι ο μουντζούρης...»

Ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε αν ανησυχεί μήπως σε περίπτωση αποτυχίας του φορτώσουν στην πλάτη τον... μουντζούρη. Η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσε αίσθηση. «Ας πετύχει η Αριστερά αυτό που θέλει να πετύχει, για τις κοινωνικές τάξεις που θέλει να υποστηρίξει κι ας είμαι ο μουντζούρης, δεν με νοιάζει καθόλου» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Κόκκινη γραμμή ο κόσμος της εργασίας

«Όταν θα έρθει αυτή η ανάπτυξη να αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας ότι θα κερδίζει παραπάνω απ' ότι οι άλλοι στην ανάκαμψη. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή. Ο κόσμος της εργασίας. Οι άνεργοι...» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


«Θέλουμε μια πολιτική συμφωνία»

Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία, είπε ο υπουργός Οικονομικών αποφεύγοντας να απαντήσει αν η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου.

«Είναι μια λεπτή ισορροπία. Αν σας πω οπωσδήποτε να κλείσουμε θα μου πείτε να τα δεχθούμε όλα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Η κυρία Λαγκάρντ να είναι στο πρόγραμμα, αλλά να έχει δίκαιες απαιτήσεις»

«Δικαιούμαι να μη λέει ο κ. Τόμσεν ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι ίδιες με τη Γερμανία. Δικαιούμαι να λέω στην κυρία Λαγκάρντ να μην λέει ότι 40-50% των Ελλήνων δεν πληρώνουν φόρους» είπε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε λέγοντας ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ «να είναι όσο σκληρή θέλει με μένα αλλά να είναι σκληρή και με τους Ευρωπαίους».

Στο ερώτημα αν τα στελέχη του ΔΝΤ αποσκοπούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ευρωζώνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «Έχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα. Παίζουν ένα blame game γιατί μπήκαν στο πρόγραμμα χωρίς μείωση του χρέους».

«Θέλω να πω στην κυρία Λαγκάρντ να μην καθυστερεί, να είναι στο πρόγραμμα, αλλά να έχει δίκαιες απαιτήσεις» είπε ξεκάθαρα ο υπουργός των Οικονομικών, ομολογώντας σχεδόν ότι πλέον για την ελληνική κυβέρνηση το ΔΝΤ είναι... καλοδεχούμενο.

Θα αφήσουμε το αποτύπωμά μας σε Υγεία, Παιδεία και κοινωνική πολιτική

«Αυτά που κάνει ο Ξανθός στην Υγεία, αυτά που γίνονται στην Παιδεία, αυτά που κάνει η Θεανώ Φωτίου με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα αφήσουμε το αποτύπωμά μας, αν έχουμε χρόνο» υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος.

«Δεν με νοιάζει καθόλου. Αυτό που με νοιάζει είναι να έχουμε μια σοβαρή πολιτική και στην υγεία και στην παιδεία και στην απασχόληση» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στο ερώτημα αν φοβάται μήπως κάποιοι επιχειρήσουν να τον καταστήσουν αποδιοπομπαίο τράγο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης