Ιάσων Φωτήλας: Προτείνει συνεργασία ανάμεσα στο Ποτάμι και τη ΝΔ

Ιάσων Φωτήλας: Προτείνει συνεργασία ανάμεσα στο Ποτάμι και τη ΝΔ

Το κόμμα μου έχει πρόβλημα, είπε ο βουλευτής του Ποταμιού και επιβεβαίωσε ότι σκέφτεται τη δική του προσχώρηση στην αξιωματική αντιπολίτευση

Ιάσων Φωτήλας: Προτείνει συνεργασία ανάμεσα στο Ποτάμι και τη ΝΔ
Συνεργασία με τη ΝΔ πρότεινε ο βουλευτής Αχαϊας του Ποταμιού
, Ιάσων Φωτήλας. Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ.Φωτήλας άσκησε δριμεία κριτική στο κόμμα του και σημείωσε ότι «έχει πρόβλημα. Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι τελειώνουμε». Παράλληλα, ο βουλευτής επιβεβαιώσε μεν ότι ο ίδιος σκέφτεται να πάει στη ΝΔ, αλλά διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν βουλευτές του Ποταμιού που ανησυχούν και πιστεύουν ότι στο Ποτάμι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ειδικά, για την κυβέρνηση, ο κ.Φωτήλας αφού την χαρακτήρισε κακή και επικίνδυνη, που πρέπει να φύγει, σημείωσε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θέλουν εκλογές γιατί ξέρουν ότι θα τις χάσουν. «Είναι γαντζωμένοι στην εξουσία, τα κίνητρα είναι δυνατά», παρατήρησε.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξη του κ.Φωτήλα στον Βήμα FM ακολουθούν:
Κλείσιμο

«Το δικό μου το κόμμα έχει πρόβλημα… Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι τελειώνουμε, μας έχουν περάσει και περιθωριακά κόμματα, τα οποία ιστορικά δεν μπαίνουν στη Βουλή. Εάν δεν μας ανησυχεί αυτό, αν από αυτό δεν καταλαβαίνουμε ότι κάτι κάνουμε λάθος και κάτι πρέπει να αλλάξουμε, τότε απλά περιμένουμε να πεθάνουμε! Το πρόβλημα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, είναι ότι μέχρι και σήμερα, δεν έχει ξεκάθαρο λόγο, συγκεκριμένες θέσεις. Δεν εννοώ θέσεις για το πώς θέλουμε τη χώρα, για το ποιες είναι οι σωστές μεταρρυθμίσεις, εννοώ για τη στρατηγική του πως θα καταφέρουμε αυτά τα πράγματα για τα οποία συμφωνούμε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-
ΑΝΕΛ, είναι εκτός από κακή και επικίνδυνη και πρέπει να φύγει. Από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εγώ τοποθετήθηκα δημόσια και χαιρέτησα αυτήν την εκλογή ως πολύ θετική- κάτι που έχει κάνει και ο ίδιος ο Σ. Θεοδωράκης, επανειλημμένως, σε σχέση με τον μεταρρυθμιστικό λόγο του Μητσοτάκη. Επίσης είπα ότι το ΠΟΤΑΜΙ, θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία ενός διαλόγου με τη ΝΔ, στη βάση συγκεκριμένων συγκλίσεων, ο οποίος θα μπορούσε να φέρει μία μετεκλογική συνεργασία των δύο αυτόνομων δυνάμεων. Αντί αυτού, έξι μήνες τώρα, το ΠΟΤΑΜΙ, έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Μπήκε σε μία διαδικασία διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να βγει χαμένο, μετά το αναπόφευκτο ναυάγιο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μην έχει ξεκάθαρο λόγο και συγκεκριμένες θέσεις.

Στον πρόεδρο του κόμματος εγώ το έχω πει, ότι το ΠΟΤΑΜΙ κατ’ εμέ, αυτόνομα έχει τελειώσει. Πρέπει να δει λοιπόν, που υπάρχει ένα περιθώριο συνεργασίας. Ο Σταύρος το ξεκίνησε, βλέποντας ότι υπήρχε, με την κ. Γεννηματά. Εγώ είμαι μιας αντίθετης γνώμης. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο, ξεκίνησε έναν διάλογο με την κ. Γεννηματά, ενώ από την άλλη, έλεγε ότι χαιρέτιζε τον μεταρρυθμιστικό λόγο του κ. Μητσοτάκη. Ε, δεν γίνονται όλα… πρέπει να διαλέξεις!

Εάν ο κ. Μητσοτάκης, κινηθεί σωστά, όπως έχει αρχίσει να δείχνει και μπορεί να κινηθεί ακόμα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, και επιμείνει στον γνήσιο μεταρρυθμιστικό λόγο, μπορεί, με δεδομένο ότι από την άλλη πλευρά είναι ο εφιάλτης (η συγκυβέρνηση), μπορεί να πάρει και την αυτοδυναμία.

Εγώ έχω επανειλημμένα, επισημάνει αυτό το ζήτημα στα όργανα του κόμματος… τίποτα δεν άλλαξε… Μόνοι μας θα πάμε και θα ανακάμψουμε με έναν μαγικό τρόπο; Το ΠΟΤΑΜΙ, έχει κατ’ εμέ το πληρέστερο πρόγραμμα, έχει τις καλύτερες θέσεις και μία πλειάδα από αξιόλογα στελέχη, τα οποία είναι άφθαρτα από την πολιτική και βγαλμένα από την κοινωνία. Υπό αυτήν την έννοια, η μόνη επιλογή που έχουμε για να προσφέρουμε και με δεδομένο ότι ο Κ. Μητσοτάκης, δηλώνει ότι επιθυμεί τη διεύρυνση του κόμματός του, είναι να τον στηρίξουμε. Υπό αυτήν την έννοια, ναι ενδιαφέρομαι».

Ερ. Δημ.: «Αρα θα πάτε στη ΝΔ;»

«Το σκέφτομαι. Διαψεύδω όλα τα δημοσιεύματα που λένε ότι «έκλεισε, έκανε, έρανε..», δεν υπάρχουν όλα αυτά… Αλλά ότι υπάρχει στο μυαλό, ναι σαφώς! Το ΠΟΤΑΜΙ, δεν μου δίνει την επιλογή που εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνει. Δεν υπάρχει κάποια πρόταση, δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση. Δεν μπορώ να πηγαίνω μόνος μου και να χτυπάω πόρτες.

Υπάρχουν βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, οι οποίοι ανησυχούν και οι οποίοι πιστεύουν ότι το ΠΟΤΑΜΙ, κάτι πρέπει να αλλάξει, κάτι πρέπει να κάνει. Εγώ πιστεύω, ότι έπρεπε να έχει γίνει ήδη κάτι . Είναι 6 μήνες που φωνάζω ότι το ΠΟΤΑΜΙ πρέπει κάτι να αλλάξει!»

Για το ενδεχόμενο εκλογών

«Εκλογές, δεν τις θέλει (η κυβέρνηση), γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει. Είναι γαντζωμένοι στην εξουσία, τα κίνητρα είναι δυνατά. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να αντέξει (ο ΣΥΡΙΖΑ), όλα αυτά που έρχονται και αν τελικά θα αποφασίσει να φύγει όσο πιο όρθιος γίνεται». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης