Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τους πλειστηριασμούς

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τους πλειστηριασμούς

ΝΔ: Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος - Τα ψέματα δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών - Μαξίμου: Ψέματα και ντροπή γι' αυτούς που είχαν δεσμευθεί στην άρση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τους πλειστηριασμούς
Σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το ζήτημα των πλειστηριασμών, μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για επικείμενες ρυθμίσεις που θα αποτελέσουν ασπίδα προστασίας της πρώτης κατοικίας για τις περιπτώσεις οφειλών προς το Δημόσιο.

Η ΝΔ καταλογίζει στον
ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία και προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του ζητήματος, επισημαίνοντας τη χρονική συγκυρία των ανακοινώσεων- μια μέρα πριν από το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για να έρθει μέσα σε λίγα λεπτά ανταπάντηση, σε εξίσου υψηλούς τόνους, από τη ΝΔ. Για βαθιά υποκριτική στάση της κυβέρνησης, όμως, έκανε λόγο και ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Το θράσος και ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος», ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία, η ΝΔ λέει ψέμματα, πετάει λάσπη και βρίσκεται σε πανικό, καθώς είχε δεχθεί την άρση κάθε προστασίας για την πρώτη κατοικία με το email Χαρδούβελη. Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «οι Τσίπρας - Καμμένος που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία. Μια κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας». Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Σε αντίθεση σήμερα με τον κ. Τσίπρα που τότε κορόιδευε την κοινωνία λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών».
Κλείσιμο

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είχε καταλογίσει πανικό στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πηγάζει από τη «σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015».


Σε αυτό το πλαίσιο ασκούσε δριμεία κριτική στη ΝΔ, μιλώντας για «ντροπή» που θα έπρεπε να νιώθουν - «γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες»-, αλλά και «ξεπεσμό».

Η ΝΔ, πάντως, είχε υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε, καθώς για οφειλές ακόμη και 500 ευρώ προς το Δημόσιο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απειλούνται για πρώτη φορά, να χάσουν τα ακίνητά τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα, είχε καταγγείλει ως  προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του ζητήματος των πλειστηριασμών τις εξαγγελίες για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο, σημειώνοντας ότι έγιναν μία μέρα πριν από το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Το υπόσχεται σήμερα, για να το ξεχάσει τη Δευτέρα», αναφέρει η ΝΔ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη


Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά τους πολίτες, σημειώνει σε δήλωσή του για το ζήτημα των πλειστηριασμών, ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Η δήλωσή του, έχει ως εξής: «Πανικόβλητη η Κυβέρνηση από την λαϊκή κατακραυγή, διαρρέει ότι ετοιμάζει τροπολογία ώστε να ισχύσει για τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, ό, τι και για τα χρέη προς τις Τράπεζες.

Η στάση όμως της είναι για μια ακόμη φορά βαθιά υποκριτική. Συνεχίζει να θεωρεί ότι μπορεί να εξαπατά τους πολίτες. Κι αυτό γιατί με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου όλοι οι πλειστηριασμοί Α΄ κατοικίας για τους δανειολήπτες των Τραπεζών «απελευθερώνονται» μετά τις 31/12/2017.

Άρα σε λίγους μήνες η Α’ κατοικία των πολιτών που πλήττει η κρίση θα μπορεί να περάσει -με την κυβερνητική βούλα- στα χέρια των κορακιών και των ξένων funds. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει ουσιαστικές λύσεις, ουσιαστική προστασία των πολιτών. Επιδιώκει μόνο να κερδίσει λίγο χρόνο για την παραμονή της στις καρέκλες της εξουσίας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι αδύναμη και ανίκανη να δώσει λύσεις.
Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για τον τόπο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης