Φώφη Γεννηματά: «Ο πρωθυπουργός επέλεξε το σόου από την ουσία»

Φώφη Γεννηματά: «Ο πρωθυπουργός επέλεξε το σόου από την ουσία»

Ο κ.Τσίπρας δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία της συνταγματικής αναθεώρησης σε εργαλείο εξυπηρέτησης των επιδιώξεών του, λέει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Φώφη Γεννηματά: «Ο πρωθυπουργός επέλεξε το σόου από την ουσία»
Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών κατηγορεί τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Σχολιάζοντας τις
προτάσεις του κ.Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση η κ.Γεννηματά σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε ξανά το σόου, από την ουσία και πρόσθεσε ότι προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης των δικών του επιδιώξεων.

Κλείσιμο
Η δήλωση της πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ
έχει ως εξής:  

«Στο μείζον θεσμικό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο Πρωθυπουργός απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της. Επέλεξε ξανά το show από την ουσία.

Αγνόησε το αναθεωρητικό πλαίσιο που προβλέπει το Σύνταγμα. Ο στόχος του είναι προφανής: Να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν.

Για να το πετύχει δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση , σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης δικών του επιδιώξεων.

Χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές και καταδικασμένες πρακτικές στο όνομα του δήθεν νέου. Πρακτικές που εκφράζουν το «πιο παλιό, από το παλιό» στην πολιτική!

Ο διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα. Όλα, λοιπόν, στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας για προοδευτικές και τολμηρές αλλαγές που απαιτούνται στο Σύνταγμά μας.

 

Το έχουμε ξαναπεί:

 

Η Κυβέρνηση έχει τους πενήντα βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα. Δεν απομένει πλέον παρά να προκαλέσει την αναθεωρητική διαδικασία που αυτό προβλέπει. Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης