«Δεν πολιτεύτηκα εναντίον της COSCO» είπε ο Δρίτσας και οι βουλευτές ξέσπασαν σε γέλια

«Δεν πολιτεύτηκα εναντίον της COSCO» είπε ο Δρίτσας και οι βουλευτές ξέσπασαν σε γέλια

Γεωργιάδης: «Όταν διαφώνησα με το προηγούμενο κόμμα μου παραιτήθηκα απο υπουργός και βουλευτής. Εσείς;»

«Δεν πολιτεύτηκα εναντίον της COSCO» είπε ο Δρίτσας και οι βουλευτές ξέσπασαν σε γέλια
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι απίστευτες σκηνές που εξελίσσονται στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο. 

Παρά το γεγονός ότι έχουν συμπληρωθεί επτά ώρες και τριάντα λεπτά συνεδρίασης, οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται με σταθερή διάθεση να επικρίνουν τους συναδέλφους τους στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι καλούνται να ψηφίσουν όσα κατήγγειλαν. Ορισμένοι δε επιδίδονται σε απόλυτο «τρολάρισμα» ιδίως για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται μάλιστα να έχει σε ορισμένους αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικό το επεισόδιο μεταξύ του
Άδωνι Γεωργιάδη
Κλείσιμο
με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα
, όταν ο πρώτος υπενθύμισε όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την COSCO.

«Δεν πολιτεύτηκα εναντίον της COSCO», ανταπάντησε ο κ. Δρίτσας με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ξεσπούν σε γέλια.

«Πολιτεύτηκα και πολιτεύομαι με βάση τις απόψεις που έχω για το τι είναι το δημόσιο συμφέρον που καθορίζεται από τις συνθήκες που επικρατούν... Δεν με νοιάζει να είμαι περισσότερες ημέρες υπουργός», είπε ο υπουργός, ενώ κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι πολιτεύεται με εξυπνακισμούς και αγωνία να ξαναπάρει την καρέκλα εξουσίας.

«Σας μίλησα με σεβασμό. Όχι απαξιωτικά», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «Είπα ότι η απόφασή σας για την εκχώρηση του λιμανιού στην COSCO ήταν δύσκολη για εσάς. Εγώ, όταν διαφώνησα με το προηγούμενό μου κόμμα παραιτήθηκα από υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής. Μεταξύ των δυο μας το ποιος μπορεί να  ζήσει χωρίς καρέκλα εξουσίας έχει φανεί στην πράξη. Παραιτηθείτε όπως και εγώ και τα ξαναλέμε. Εσείς ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχατε χαρακτηρίσει την αποικιοκρατική δύναμη και σήμερα υπογράφετε να πάρει τον ΟΛΠ. Στην πολιτική και τη ζωή υπάρχει κάτι που λέγεται συνείδηση».

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί μίνι επεισόδιο μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και των Ελένης Αυλωνίτου και Νίκο Παπαδόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην σας ξαναδώ σε καμία πορεία ιδιωτικοποιήσεων στο μέλλον. Το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων που θα ψηφίσετε ισχύει για 99 χρόνια», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ προς την πτέρυγα του κυβερνητικού κόμματος για να συνεχίσει: «Το υπέρ ταμείο είναι των ξένων. Διοικείται από εποπτικό συμβούλιο. Ο πρόεδρός του και ένα μέλος θα διορίζεται από τους ξένους. Οι τρεις στους πέντε θα ορίζονται από εμάς. Ένα άρθρο πιο κάτω λέει ότι οποιαδήποτε απόφαση θέλει τέσσερις ψήφους άρα οι δύο των ξένων έχουν δικαίωμα του βέτο και για την ΔΕΗ. Άρα, την ΔΕΗ και όλα τα άλλα την δίνετε στους ξένους για 99 χρόνια».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη η κυρία Αυλωνίτου η οποία σχολίασε «και εμείς έχουμε δικαίωμα βέτο» για να εξηγήσει ο κ. Γεωργιάδης: «έχουμε βέτο στην δική μας περιουσία. Μπράβο σας. Έρχεται ένας στο σπίτι και σας παίρνει το μπαλκόνι και εσείς έχετε το δικαίωμα του βέτο. Συγχαρητήρια!».

«Στα κόκκινα δάνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση έκανε ολόκληρο χαμό. Μας έλεγε για τους γύπες των αγορών. Τώρα τι έγινε; Οι γύπες έγιναν περιστεράκια ή σπουργιτάκια;», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Λέτε ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία μέχρι τέλος 2017. Οι γύπες των αγορών πάνε στα ψηλά επιχειρηματικά δάνεια και μετά στα χαμηλά στεγαστικά. Αν ρωτήσετε θα σας πουν ότι οι εταιρίες αυτές θέλουν 1,5 με 2 χρόνια για να φτάσουν στα στεγαστικά ακινήτων με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ. Ω του θαύματος είναι ο χρόνος που δήθεν δίνεται ως προστασία. Στην Κύπρο πέτυχαν να έχει ο δανειολήπτης δικαίωμα προτίμησης. Εσείς ούτε αυτό δεν πετύχατε. Έχετε δικαίωμα να τα ψηφίσετε. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα τα ψηφίσετε όλα. Δεν έχετε καμία κόκκινη γραμμή. Για την διατήρηση της καρέκλας θα ιδιωτικοποιήσετε τα πάντα», είπε.

Όταν δε επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί ο κ. Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης απασφάλισε: «Ψήφισέ τα όλα αδελφέ! Ψήφισέ τα για να κρατήσεις την καρέκλα. Σου αρέσει να είσαι βουλευτής. Είναι ωραία να έχεις την καρεκλίτσα σου. Ψήφισέ τα λοιπόν και με τα δύο χέρια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης