Δημιουργούν νέα υπηρεσία για το προσφυγικό για να «βολεύουν» τους δικούς τους

Δημιουργούν νέα υπηρεσία για το προσφυγικό για να «βολεύουν» τους δικούς τους

Η «Ειδική Υπηρεσία Επικοινωνιακού Σχεδιασμού για την Προσφυγική και Μεταναστευτική πολιτική» δημιουργείται καθώς πρέπει «η χώρα να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα ιδίως τα διεθνή μέσα για τα μέτρα που λαμβάνει»

Δημιουργούν νέα υπηρεσία για το προσφυγικό για να «βολεύουν» τους δικούς τους
Νέα γραφεία για «βόλεμα» ημέτερων δημιουργεί η κυβέρνηση την ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές ανεβάζει τον λογαριασμό που θα πληρώσουν φορολογούμενοι και συνταξιούχοι.

Το νέο «κατόρθωμα» έχει τον εντυπωσιακό τίτλο «Ειδική Υπηρεσία Επικοινωνιακού Σχεδιασμού για την Προσφυγική και Μεταναστευτική πολιτική» και θα στελεχωθεί με ειδικό γραμματέα, ειδικό σύμβουλο και συνεργάτη των οποίων οι συνολικές αποδοχές θα ανέλθουν σε 114.000 ευρώ ετησίως.

Η δημιουργία της νέας δομής προβλέπεται σε τροπολογία που ψηφίζεται στην Βουλή, ενώ όπως εξήγησε ο κ. Νίκος Παππάς κρίθηκε αναγκαία υποστηρίζοντας πως στη «κορύφωση της προσφυγικής κρίσης θα πρέπει η χώρα να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα ιδίως τα διεθνή μέσα για τα μέτρα που λαμβάνει».

Κλείσιμο
«Φεσώνεται το λαό για να διορίσετε πάλι ημετέρους» τον κατηγόρησε ο Γιάννης Βρούτσης (ΝΔ) και συνέχισε στον ίδιο τόνο «δεν χορτάσατε από τους διορισμούς. Η τροπολογία προβλέπει 114.000 ευρώ μόνο για τα στελέχη. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να υπολογίσει τα ποσά για τους υπαλλήλους διότι δεν γνωρίζουμε πόσοι θα είναι».

Ανάλογες αιτιάσεις πρόβαλλαν ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (ΠΑΣΟΚ) και ο Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι). Απέδωσαν στον υπουργό ιδιοτελή κίνητρα και έθεσαν το ερώτημα γιατί δεν αναλαμβάνει το έργο αυτό το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής που έχει συστήσει η κυβέρνηση για τη διαχείριση κρίσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης