Μουζάλας: «Επιστημονικά» κάνουν καλό στο δημογραφικό οι πρόσφυγες

Μουζάλας: «Επιστημονικά» κάνουν καλό στο δημογραφικό οι πρόσφυγες

Δεν ξέρω ποιος είναι ο διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων δηλωσε ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής μια ημερά μετά την πρόβλεψη ότι η Ειδομένη θα μείνει κλειστή για 2-3 χρόνια

Μουζάλας: «Επιστημονικά» κάνουν καλό στο δημογραφικό οι πρόσφυγες
Στη γραμμή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη ο οποίος ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι το μεταναστευτικό θα... λύσει το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο
Γιάννης Μουζάλας, μια ημέρα μετά την παραδοχή του ότι η Ελλάδα
από χώρα transit πλέον έχει γίνει χώρα εγκατάστασης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε χαρακτηριστικά οτι «είναι επιστημονική αλήθεια ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει».
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης είπε ότι πλέον γίνονται με βάση ότι τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά. «Αυτό μας βάζει σε μια άλλη φάση. Από κει που ήμασταν χώρα διέλευσης, αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Έχουμε καθήκον να τους τακτοποιήσουμε, να πάψουν να γυρίζουν στους δρόμους. Να φτιάξουμε πολύ προσωρινούς χώρους εγκατάστασης» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Προέβλεψε ότι η ροη προσφύγων με κλειστό το σύνολο θα χρειαστεί κάποιο χρόνο αλλά θα μειωθεί, με βάση και τη διεθνή εμπειρία. Τόνισε, όμως, ότι δεν γνωρίζει πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα, αλλά θεωρεί ότι θα είναι λιγότεροι από 150.000.

Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση το προσφυγικό με την αξιολόγηση και τα μέτρα, ενώ για την Άγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι έχει σώσει με την πολιτική της την αξιοπρέπεια της Ευρώπης στο προσφυγικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης