Ο Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε τις περισσότερες ψήφους για αντιπρόεδρος της Βουλής

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε τις περισσότερες ψήφους για αντιπρόεδρος της Βουλής

Αυτοί είναι οι αντιπρόεδροι, κοσμήτορες και γραμματείς του Kοινοβουλίου - Α' Αντιπρόεδρος ο Τάσος Κουράκης

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε τις περισσότερες ψήφους για αντιπρόεδρος της Βουλής
Με ευρύτατες πλειοψηφίες εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς του Kοινοβουλίου εκτός από τους προτεινόμενους από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Πάντως, ο υποψήφιος του φιλοναζιστικού μορφώματος για την θέση του Αντιπροέδρου Γιάννης Αϊβατίδης έλαβε 41 θετικές ψήφους περισσότερες από όσες μπορούσε να διαθέσει η κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Πρωταθλητής» σε ψήφους
«Πρωταθλητής» ψήφων αναδείχθηκε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης κατά τις σημερινές ψηφοφορίες για την ανάδειξη προέδρου και αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους συνυποψήφιούς τους. Ο προτεινόμενος από την ΚΟ της ΝΔ για την θέση του Δ' αντιπροέδρου έλαβε 267 «ναι» δηλαδή 192 περισσότερες από όσες διαθέτει η κοινοβουλευτική του ομάδα. Δεύτερος αναδείχθηκε ο κ. Δημήτρης Κρεμμαστινός (ΠΑΣΟΚ) που με 245 ψήφους ελέγχτηκε ΣΤ' αντιπρόεδρος και ακολούθησε ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ με 229 ψήφους.

Κλείσιμο
Αναλυτικά, οι προτεινόμενοι από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων της Βουλής έλαβαν:
Α’ αντιπρόεδρος: Τάσος Κουράκης 197 «ναι», 64 λευκά και 6 άκυρα.
Β’ αντιπρόεδρος: Γιώργος Βαρεμένος 205 «ναι», 64 λεύκα και 6 άκυρα
Γ’ αντιπρόεδρος: Τασία Χριστοδουλοπούλου 183 «ναι», 64 άκυρα και 6 άκυρα.

Ο προτεινόμενος από την ΝΔ για τη θέση του Δ' αντιπροέδρου Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε 267 «ναι» και 27 άκυρα.

Ο προτεινόμενος από την Χρυσή Αυγή για τη θέση Ε’ αντιπροέδρου Γιάννης Αϊβατίδης έλαβε 59 «ναι» 187 «λευκά» και 49 άκυρα. Η ΚΟ της Χρυσής Αυγής έχει καταθέσει ένσταση επί των άκυρων ψηφοδελτίων.

Ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ για τη θέση του ΣΤ’ αντιπροέδρου Δημήτρης Κρεμμαστινός έλαβε 245 «ναι», 40 λευκά και 5 άκυρα.

Τέλος ο προτεινόμενος από το ΚΚΕ για τη θέση του Ζ’ αντιπροέδρου Γιώργος Λαμπρούλης έλαβε 229 «ναι» 6 λευκά και 49 άκυρα.

Οι τρεις θέσεις κοσμητόρων καταλαμβάνονται από τους Νάσο Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) που έλαβε 208 «ναι», 66»λευκά» και 7 άκυρα. Τις ίδιες ψήφους έλαβε και ο κ. Γιώργος Πάτζας (ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ο κ. Κώστας Κουκοδήμος έλαβε 268 «ναι», 20 λευκά και 2 άκυρα.

Οι έξι θέσεις γραμματέων του κοινοβουλίου καταλαμβάνονται από τους:
Νατάσα Γκαρά, Μάριο Κατσή, Γιάννη Σαρακιώτη και Γιώργο Ψυχογιό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν 208 «ναι», 66 «λευκά» και 7 άκυρα. Τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) που έλαβε 268 «ναι», 20 λευκά και 2 άκυρα ενώ ο προτεινόμενος από την ΧΑ Νίκος Κούζηλος καταψηφίστηκε λαμβάνοντας 27 «ναι», 184 «λευκά» και 49 «άκυρα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης