«Κύματα» φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα

«Κύματα» φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα

Διαφωνούν με την υιοθέτηση του Μνημονίου και κατά εκατοντάδες εγκαταλείπουν την Κουμουνδούρου - Κατά κύριο λόγο, συντάσσονται με το κόμμα Λαφαζάνη - Δείτε ποιοι πήραν το... τρένο της μεγάλης φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια

«Κύματα» φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα
«Μαντήλι κουνάνε» στον ΣΥΡΙΖΑ εκατοντάδες στελέχη του κόμματος, διαφωνώντας με την υιοθέτηση του μνημονίου. Κατά κύριο λόγο, οι διαφωνούντες προσχωρούν στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι αποχωρήσεις είναι σχεδόν καθημερινές μετά την επισημοποίηση της διάσπασης, τα δε κείμενα, με τα οποία γνωστοποιούν οι αποχωρήσαντες την επιλογή τους, είναι «καταπέλτης» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

A' Αθήνας: Δέκα μέλη εκτός
Κλείσιμο
«Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, έσπασαν το όριο της πολιτικής μας αντοχής» αναφέρουν δέκα μέλη της ΝΕ Α' Αθήνας.

Και προσθέτουν: «Μετά από σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου».

Πρόκειται για τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας: Αντωνίου Βαγγέλης, Δεμέστιχας Γρηγόρης, Κατσάμπης Κώστας, Κούρκουλας Θανάσης, Λυκουριάς Θάνος, Νικολιδάκη Φλώρα, Παπαδόπουλος Θοδωρής, Παπαλουκάς Κώστας, Σεργίδου Κατερίνα, Χουβαρδάς Μπάμπης.

Γιάννενα: 19 απώλειες
Οι αποχωρήσαντες στα Γιάννενα αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Μια κυβέρνηση, που υλοποιεί τον στραγγαλισμό των εισοδημάτων και της διαπραγματευτικής δύναμης της εργατικής τάξης και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους, την εκποίηση του φυσικού πλούτου και την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, τη συνέχιση δηλαδή των μνημονιακών πολιτικών, είναι, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από τη ρητορική της αλλά ακόμα και από τις προθέσεις ορισμένων μελών της, μια κυβέρνηση στην υπηρεσία του κεφαλαίου».

Οι 19 είναι οι: Βαγ­γέ­λης Γα­λά­νης, Γιώρ­γος Γιαν­νώ­ρος, Νίκος Γκαϊ­ντές, Πέ­τρος Γο­δέ­βε­νος, Κώ­στας Δη­μη­τρί­ου, Άρης Ζα­ρί­μπας, Λά­ζα­ρος Ζα­χα­ρά­κης, Βα­σί­λης Κί­τσιος, Αλέκα Μαν­τζού­τσου, Άλεξ Μπέ­γκα, Απο­στό­λης Μπι­δέ­ρης, Χρή­στος Μπουκου­βά­λας, Καλ­λί­νι­κος Νι­κο­λα­κό­που­λος, Θάνος Οι­κο­νο­μί­δης, Στέ­φα­νος Πα­ντα­ζής, Γιάν­νης Πα­πα­δη­μη­τρί­ου, Μπά­μπης Του­φί­δης, Γιώργος Φλώ­ρος, Βάσω Φλώ­ρου.

Ηράκλειο: Μείον τα πέντε μέλη της ΝΕ
«Η κυβέρνηση Τσίπρα παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Τα μνημόνια κυβερνούν ξανά την κοινωνία, ο λαός σέρνεται στην εξαθλίωση, η χώρα δένεται χειροπόδαρα» αναφέρουν τα μέλη της ΝΕ στο Ηράκλειο Εύα Ανδρονικίδη, Πόπη Βαρδάκη, Δημήτρης Γουρνιανάκης, Κλειώ Δερμιτζάκη και Μιχαέλα Ρεμεδιάκη.

Οκτώ αποχώρησαν από τη ΝΕ Μαγνησίας
«Είχαμε τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας, των Μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και την ακύρωση της λαϊκής εντολής της 25ης Γενάρη καθώς και του μεγαλειώδους ΟΧΙ του Λαού μας της 5ης του Ιούλη» αναφέρουν, αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη της ΝΕ στη Μαγνησία Βαλαμουτόπουλος Γιώργος, Κάιρας Γιάννης, Κλημόπουλος Θωμάς, Κουκοβίνος Κώστας, Μπάλλας Γιάννης, Νεοφωτίστου Μαρία, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Χατζηστεφανή-Φιλιππίδη Ελενη.

Έφυγαν τρεις από τη ΝΕ της Αιτωλοακαρνανίας
«Είναι αδιανόητο να υπηρετούμε μια πολιτική, με την οποία είμαστε απόλυτα αντίθετοι, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα συμφέροντα της ολιγαρχίας ενάντια στην επιβίωση του λαού μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε το ξεπούλημα της χώρας ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα μνημόνια ενάντια στη Δημοκρατία» αναφέρουν οι Παληγεώργος Γιώργος, Ράπτης Θόδωρος και Πολύζος Γιώργος, όλοι μέλη της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.

16 απώλειες στην Πρέβεζα
«Με τη σημερινή κοινή μας δήλωση, κάνουμε απολύτως σαφές ότι, μένοντας συνεπείς στους αγώνες και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα δώσουμε στήριξη στις ιδιοκτησιακές πρακτικές της ηγεσίας για το Κόμμα, δε θα δώσουμε στήριξη στο 3ο μνημόνιο και την εν εξελίξει δραματική μετάλλαξη που επιχειρείται στο Κόμμα και τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθαρίζουν οι αποχωρήσαντες από τη ΝΕ Πρέβεζας.

Είναι οι εξής:
1              ΧΑΪΔΑΣ ΗΛΙΑΣ,
2              ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
3              ΝΟΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ       
4              ΔΡΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ  
5              ΤΣΑΚΑΝΙΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ   
6              ΖΟΥΡΟΦΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ
7              ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΓΚΗ
8              ΚΑΤΣΗ ΞΑΝΘΗ  

9              ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  
10           ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ      
11           ΘΩΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ   
12           ΚΑΤΣΑΒΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  
13           ΜΠΑΛΚΟΣ ΜΙΛΤΟΣ     

14           ΜΠΕΛΛΗΣ ΛΑΚΗΣ
15           ΠΑΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
16           ΤΣΙΟΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ  

Παραιτήθηκαν επτά μέλη της ΝΕ Άρτας
Την παραίτησή τους από το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν οι: Βάσω Αμπελογιάννη, Δημήτρης Γρέβιας, Μπάμπης Πεσλής, Σταύρος Πιστιώλης, Σωτήρης Τριάντος, Ελένη Τσίκου και Βαγγέλης Χαλάστρας.

«Κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων εκ μέρους της ηγετικής ομάδας βαδίζει χέρι-χέρι με τη μεθοδική απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της εσωκομματικής δημοκρατίας, μέσα από μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων πραξικοπημάτων, με στόχο ν’ ακυρωθεί κάθε δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης της βάσης και να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε άβουλη μάζα χειροκροτητών και νεροκουβαλητών της ηγεσίας» διαπιστώνουν επτά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και, για το λόγο αυτό, υπέγραψαν κείμενο παραίτησης απ’ το όργανο αυτό.

Εκτός ο γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας
Με μία μακροσκελέστατη, ανάλογη της πορείας και των αγώνων του στην Αριστερά, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, Θοδωρής Ρουμελιωτάκης, επέλεξε να σφραγίσει την έξοδό του από το κόμμα, δηλώνοντας όμως παρών στις εξελίξεις μέσα από τον ευρύτερα πολιτικό και κινηματικό στίβο.

Παραίτηση 45 μελών και στελεχών στην Πιερία
Χαμός με αποχωρήσεις και στην Πιερία, όπου 45 μέλη δήλωσαν μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνοντας όλα τα όργανα και τις αποφάσεις του κόμματος, καταστρατηγώντας ακόμη και τις αποφάσεις του ιδρυτικού συνεδρίου και αγνοώντας την απόφαση του Ελληνικού λαού να καταδικάσει την λιτότητα στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου με ένα συντριπτικό ΟΧΙ, υποτάχθηκε πλήρως στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για κυβέρνηση της αριστεράς , ούτε για κόμμα των συλλογικών διαδικασιών που επικαλείται το συμφέρων του λαού».

Πρόκειται για τους εξής:

ΖΑΝΝΑΣ ΖΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝ/ΤΗΣ ΣΥΝ/ΣΤΗΣ Ο.Μ. Β. ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΟΥΖΟΥΚΛΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΜΙΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΦΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΜΟΥΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΙΑΝΤΣΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΡΙΤΣΑΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Ν. ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΒΑΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΡΟΝΤΟΥΣ-ΚΩΝ/ΣΣΑΣ
ΒΑΤΟΥΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΒΑΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΖΑΝΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΡΗΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΕΠΟΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΕΠΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΙΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΙΤΣΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΟΥΖΟΥΚΛΙΔΟΥ ΟΛΓΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΟΥΡΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΙΑΜΑΤΡΑΣ ΣΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΡΟΝΤΟΥΣ-ΚΩΝ/ΣΣΑΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΧΑΛΕΠΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΧΑΛΕΠΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Παραίτηση εννέα μελών της ΝΕ Αχαΐας
«Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Αυτό που σήμερα συντελείται ως εφαρμογή της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου είναι μια ταχύρυθμη κλιμάκωση του μνημονίου 1 και 2 που αποκλείει το δρόμο επιστροφής για τα λαϊκά συμφέροντα» αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριηλίδης Κώστας,  Γούτσος Σταύρος, Λέφα Νίκη, Λυμπίκη Διώνη, Γεωργιτσόπουλος Τάσος, Μπαλάρη Σούζη, Μπαλάρης Γιάννης, Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος, Τσεκούρας Παύλος.

Αποχώρηση 62 μελών στα Τρίκαλα
«Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου, το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις και τα ντοκουμέντα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο του κόμματος και που αρχικό στόχο, μέσα από την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, έχει τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό» λένε 62 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα.

Οι εξής:

1)Χρήστος Αυγέρος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
2)Βάσω Γάτσιου
3)Σοφία Γερασοπούλου
4) Χρήστος Γκότας
5)Βάσω Γκουγκουστάμου
6)Τάσσος Γκούμας
7) Ζωή Ευαγγελακοπούλου
8) Σωτήρης Ζαραμπούκας
9)Βασίλης Ζυγούρης
10)Κώστας Ζώης
11) Ευαγγελία Καπέλα
12)Δημήτρης Καπέλας, μέλος Ν.Ε. Τρικάλων
13) Σάββας Καραγιάννης
14) Γιώργος Καραγιώργος
15) Ιουλία Καραλή
16)Αθανασία Καραντζά
17) Παναγιώτης Κατσιώπης
18)Στέφανος Κατσιώπης μέλος συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Πελλιναίων
19)Ρίτσα Κολιού
20)Βαγγέλης Κομποδιέτας
21)Λέανδρος Κορβέσης
22)Έλενα Κουκουσούλη
23)Χρύσα Κουκουσούλη
24) Χρήστος Λαζαρίκος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
25)Δημήτρης Μανίκας ,
26) Θωμάς Μαυρομάτης
27)Κέλλυ Μουλά μέλος Συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Καλαμπάκας
28) Νίκος Μπακατσιάς
29)Γιάννης Μπέης , μέλος Ν.Ε. Τρικάλων
30) Γιάννης Μπίτος
31)Απόστολος Ναζίφης
32)Θεόδωρος Νικόπουλος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Καλαμπάκας
33)Δημήτρης Παπαθανασίου, Συντονιστής Ο. Μ. Τρικάλων
34)Εύη Παπαθανασίου
35)Θεόδωρος Ρούντος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Καλαμπάκας
36) Έρση Σαλέπη
37) Νίκος Σαμαράς
38)Γιάννης Σαμπανίκος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
39)Δημήτρης Σαριγγαλάς
40) Κώστας Σιώμος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
41) Δημήτρης Στραπάτσας
42)Βαγγέλης Ταφύλης
43) Νίκος Τζέλης
44)Σοφία Τζιότζιου
45) Νίκος Τσιακάρας
46)Ευαγγελία Τσιούλη
47)Χρήστος Τσιούνης
48) Στέλλα Φώλια
49)Κώστας Χάμος
50)Χρήστος Χλωρός

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
51) Θανάσης Αργυρίου
52) Δανάη Γάτσιου
53)Δημήτρης Γιαννόπουλος
54)Αλίκη Καπέλα
55)Νίκος Καπέλας
56)Γιάννης Κατσακιώρης
57)Γιώργος Μπουκουβάλας
58)Γιώργος Ντάλλας
59)Γιώργος Ντόντος
60)Βασίλης Πανάγος
61)Στέλιος Πανάγος
62)Δημήτρης Τασούλας


Παραιτήθηκαν 13 μέλη της ΝΕ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
Διάσπαση και στην Κορινθία, όπου οι διαφωνούντες δηλώνουν μεταξύ άλλων: «Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις 14 Αυγούστου με την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Ενώ είχαμε δεσμευτεί ενώπιον του λαού σε όλους τους πιθανούς τόνους για την κατάργηση των μνημονίων, υπογράψαμε ένα εξίσου επαχθές, αν όχι χειρότερο, μνημόνιο  και μάλιστα πολλά εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος βαφτίζοντας το κρέας ψάρι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν καλύτερο από τα δύο προηγούμενα!».

Είναι οι:

    Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Συντονιστής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)

    Ανδρικόπουλος Παναγιώτης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Συκιωνίων)

    Δημητριάδη Μαρία, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)

    Δημόπουλος Σάκης, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)

    Κυριάκος Μάριος, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)

    Μπάρτζης Ασημάκης, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)

    Παύλου Γιώργος, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)

    Ρίσκα Μαίρη, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)

    Σακούλας Ηλίας, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Ξυλοκάστρου)

    Σούκουλης Κώστας, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)

    Τέκνου Νατάσσα, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)

    Τσάνης Ηρακλής, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)

    Ψηλογιαννόπουλος Παναγιώτης, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)

Αποχωρήσεις στη Μεσσηνία
«Η κυ­βέρ­νη­ση, με κορμό τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ εγκα­τέ­λει­ψε, διέ­γρα­ψε το προ­ε­κλο­γι­κό της πρό­γραμ­μα και την βα­σι­κή δέ­σμευ­σή της για κα­τάρ­γη­ση των μνημονίων» λένε οι διαφωνούντες στη Μεσσηνία.

Τα πα­ραι­τη­θέ­ντα μέλη της ΝΕ είναι:

Τσου­λά­κος Βα­σί­λης
Κο­ντο­γιαν­νο­πού­λου Γιάν­να
Λου­κά­κος Κώ­στας
Λυ­μπέ­ρης Βα­σί­λης
Μάϊ­νας Βαγ­γέ­λης
Μπού­ρας Κώ­στας
Ξε­πα­πα­δέ­ας Φώτης
Πα­να­γά­κη Ευαγ­γε­λία
Περ­δί­ου Νόρα
Σιψάς Δη­μή­τρης
Σκαλ­τσά Κλε­ο­πά­τρα

Ση­μειώ­νου­με ότι έχουν υπο­βάλει ήδη τις πα­ραι­τή­σεις τους άλλα τρία μέλη από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙ­ΖΑ Μεσ­ση­νί­ας, δη­λα­δή 14 από τα 27.

Διχασμός στους δικηγόρους της Αθήνας
«Οι τε­λευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις με την μνη­μο­νια­κή με­τάλ­λα­ξη του κυ­βερ­νη­τι­κού ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, η διά­λυ­ση των κομ­μα­τι­κών ορ­γά­νων, η πρω­το­φα­νής πο­λι­τι­κή απα­ξί­ω­ση του συ­γκλο­νι­στι­κού ΟΧΙ του λαού μας, δεν μας αφή­νουν κα­νέ­να πε­ρι­θώ­ριο παρά να απο­χω­ρή­σου­με από την Ο.Μ. του Συ­ρι­ζα Δι­κη­γό­ρων Αθή­νας, καθώς και από τις θέ­σεις του Συ­ντο­νι­στι­κού της, που κά­ποιοι από εμάς κα­τέ­χου­με» αναφέρουν οι αποχωρήσαντες: Αντω­νέα Αγ­γε­λι­κή, Γε­ωρ­γού­λης Ερ­νέ­στο, Θε­ο­δω­ρό­που­λος Σα­ρά­ντος, Καψή Νι­κο­λέ­τα, Κο­ντο­γε­ωρ­γο­πού­λου Παυ­λί­να, Κων­στα­ντί­νου Ιωνας, Κων­στα­ντά­κης Αρης (Αρι­στεί­δης), Μα­ζα­ρά­κης Φώτης – Σπυ­ρί­δων, Μα­κα­ρώ­νας Κυ­ριά­κος, Μη­λια­ρά­κης Πέ­τρος, Μο­σχο­χω­ρί­του Ολγα, Μου­γκα­ρά­κη Εφη, Μπε­λα­ντής Δη­μή­τριος, Ντού­μα Μαρία, Πα­λαιο­λό­γου Τζίνα, Ρου­σου­νέ­λου Κα­τε­ρί­να, Σαλ­τού Ευαγ­γε­λία, Σταυ­ρό­που­λος Νίκος του Φώτη, Ψυλ­λί­δης-Ψυλ­λής Κων/νος.

Αποχωρήσεις παντού
Τρία μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Θεσπρωτίας, έξι μέλη της ΝΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τέσσερα μέλη της ΝΕ Λάρισας, τρία μέλη της ΝΕ Δράμας, εννέα μέλη της ΝΔ Κέρκυρας, δεκατρία μέλη της ΝΕ Κορινθίας, μεταξύ αυτών και ο γραμματέας της, καθώς και 11 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ακραδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης