Ήρεμη συζήτηση, πριν την καταιγίδα της ψηφοφορίας

Ήρεμη συζήτηση, πριν την καταιγίδα της ψηφοφορίας

Παρασκευόπουλος: Υπάρχουν και προβληματικές ρυθμίσεις, θα προσπαθήσουμε να τις διορθώσουμε - Δένδιας: Η οδηγία για τις τράπεζες είναι θετική - Κουτσούμπας: Η λαϊκή οικογένεια θα πληρώσει το λογαριασμό - Απίστευτο ντελίριο Καμμένου: «Θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς»

Ήρεμη συζήτηση, πριν την καταιγίδα της ψηφοφορίας
Με σκληρή πολιτική κόντρα και αιχμές για τα διαδικαστικά, ξεκίνησε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα. Παρών στην συνεδρίαση είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  μίλησε λίγο πριν τη μία το πρωί, ενώ ακολούθως το λόγο πήρε και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σκληρή αντιπαράθεση για την διαδικασία, καθώς η πρόεδρος της Βουλής φαίνεται πως οδηγεί την σχέση της με την κυβέρνηση στα άκρα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, που έχει και την βασική ευθύνη για την εισήγηση των νομοσχεδίων αλλά και για την διαδικασία νομοθέτησης, για «καταστρατήγηση της δημοκρατικής διαδικασίας». Στην συνέχεια πήραν το λόγο στελέχη όλων των κομμάτων, με αποτέλεσμα η ουσιαστική συζήτηση να ξεκινήσει γύρω στις 11 το βράδυ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Αλέξης Μητρόπουλος, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 το πρωί.

Κλείσιμο


Πρώτος ομιλητής ήταν ο υπουργός Οικονομικών
Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε αστειευόμενος, λέγοντας πως εκείνος απόψε «είναι το hors d'oeuvre, καθώς κυρίως πιάτο είναι ο Παρασκευόπουλος»! Ο κύριος Τσακαλώτος ανέφερε ότι πριν το τέλος του 2015 η κυβέρνηση θα φέρει λύση για τα «κόκκινα δάνεια» και πως ό,τι κατατέθηκε τώρα προς ψήφιση ήταν σε συνεννόηση με τους θεσμούς: Σε συνεννόηση με τους Θεσμούς δεν συμπεριλήφθηκαν οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συντάξεις και ο φόρος για τους αγρότες, ξεκαθάρισε ο κύριος Τσακαλώτος. Με την έναρξη της ομιλίας του πάντως ο υπουργός Οικονομικών άναψε τα αίματα, καθώς επιτέθηκε στον Αντρέα Λοβέρδο, αναφέροντας πως διαπόμπευσε οροθετικές γυναίκες για να κερδίσει ψήφος και προκαλώντας έτσι σφοδρή αντίδραση από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ. 



Η κυβέρνηση θα φέρει το νομοσχέδιο και για τα καθυστερούμενα δάνεια, δήλωσε αμέσως μετά λαμβάνοντας το λόγο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, που επεσήμανε στην ομιλία του πως στις ρυθμίσεις του προαπαιτούμενου υπάρχουν και κάποιες προβληματικές, οι οποίες όμως δεν μπορούν να καθορίσουν αρνητική στάση επί του συνόλου. Προσπαθήσαμε να επιμείνουμε στις θέσεις μας, αλλά δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τις θέσεις των θεσμών, τόνισε. Έχω διαβεβαιωθεί από τους αρμόδιους ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από το Grexit, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε κατάσταση ανάγκης και καλούμαστε να επιλέξουμε το λιγότερο κακό πρόβλημα, τόνισε ο υπουργός. 

Από την αξιωματική αντιπολίτευση πρώτος έλαβε το λόγο ο εισηγητής Νίκος Δένδιας που επεσήμανε πως η οδηγία για τις τράπεζες είναι θετική στην εισαγωγή της. Στην ομιλία του ο κύριος Δένδιας πρόσθεσε πως ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας δεν μπορεί να αλλάζει κάθε τρεις μήνες και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι κατά 62% μέτοχος του τραπεζικού συστήματος.



Τα σημερινά μέτρα είναι μόνο η προκαταβολή για να αρχίσουν οι πραγματικές διαπραγματεύσεις, προειδοποίησε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι το νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν είναι ηπιότερο «όπως κάποιοι κυβερνητικοί λένε». Συνολικά το κρατικό χρέος θα αυξηθεί, προέβλεψε. «Οι δεσμεύσεις για το χρέος είναι παρόμοιες ή ίδιες με του 2012», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «οι όροι του χρέους αλλάζουν, επειδή δεν μπορεί να αποπληρωθεί». Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο επιβάλλει την υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών στη διάσωση της τράπεζας και αναρωτήθηκε σε ποια χέρια θα βρεθούν τα «κόκκινα» δάνεια. «Δεν λέτε την αλήθεια. Σηκώνετε υποκριτικά τη σημαία της διαφθοράς», πρόσθεσε. Τόνισε, επίσης, ότι «δεν είναι διασφαλισμένοι οι μικροκαταθέτες». Στη συνέχεια ο κύριος Κουτσούμπας άσκησε κριτική για περί σχεδίου για δραχμή, λέγοντας: «Δεν βαρεθήκατε την "καραμέλα" ότι η κυβέρνηση είχε να επιλέξει μεταξύ του μνημονίου και του σχεδίου Schaeuble»; Επεσήμανε ότι ο μύθος της σκληρής διαπραγμάτευσης δεν αφορούσε τον λαό, αλλά τους μονοπωλιακούς ομίλους. Κάλεσε τον λαό να απορρίψει ότι είναι μονόδρομος το μνημόνιο και δήλωσε ότι «την επιστροφή στη δραχμή θα την πληρώσει η  λαϊκή οικογένεια». «Η καπιταλιστική Ελλάδα με οποιοδήποτε νόμισμα αποτελεί ξένη σημαία», κατέληξε. 




Καμμένος: Να ψάξουμε και τον Βαρουφάκη αν είχε σχέσεις με τον Σόρος

Απίστευτο ντελίριο κυρίευσε τον κ. Πάνο Καμμένο εντός της Ολομέλειας και σε κατάσταση στα όρια του αμόκ μοίραζε απειλές για προφυλακίσεις και δήμευση περιουσίων.
«Θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς» φώναζε από τα έδρανα ανακυκλώνοντας έωλες κατηγορίες. Εφτασε μάλιστα και στο σημείο να προτείνει να ψηφίσει αυτή την ώρα η Ολομέλεια την κατάργηση του νόμου περι ευθύνης των υπουργών αλλά και την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 30%.

Η ένταση που μετέδωσε στην αίθουσα που εως εκείνη την ώρα λειτουργούσε σε κλίμα ήπιων πολιτικών αντιπαραθέσεων πυροδότησε και διαλόγους για την υπόθεση που ρίχνει σκιά στην δική του θητεία στο υπουργείο Αμυνας και αφορά την απευθείας ανάθεση ανακατασκευής πεπαλαιωμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Π. Καμμένος: Η κυρία Γεννηματά που εκτιμώ δεν έχει λόγο να υπερασπίζεται τον Βενιζέλο για το ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα 500 εκατ. ευρώ που πήρε ο δήθεν επενδυτής και έφυγε…
Β. Κεγκέρογλου: Τα αεροπλάνα θα τα πάρετε;
Π. Καμμένος: Θέλετε να τα  καταργήσουμε; Θέλετε; Να το κάνουμε τώρα και να μείνει απροστάτευτο το Αιγαίο από τις τουρκικές παραβιάσεις! Όμως να κάνουμε και κάτι άλλο. Να ψηφίσουμε μείωση των αποδοχών μας 30% και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να τελειώνουμε!
Β. Κεγκέρογλου: Για τα κότερα θα μας πεις;
Π. Καμμένος: Βάλατε τον πατέρα μου να εξηγεί για το κότερο… Με καρκίνο… Να σου πω και κάτι; Να ανοίξουν οι διαφημιστικές εταιρίες και να δούμε ποιοι ήταν οι κύριοι που τα αρπάζανε. Ένα και τρία εκατομμύρια ευρώ! 

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Άκουσα για την άμυνα, ότι κάνουμε διορισμούς. Καταργήσαμε όμως όλα τα ρουσφέτια. Δεν υπάρχει Ινστιτούτο Αμυντικών Ερευνών με 150 καθηγητάδες. Τα παιδιά είναι σε μονάδες Έβρου και νησιών. Βλέπω και ερωτήσεις από τον φωτογράφο του Μεϊμαράκη και τον κ. Τασούλα. Βλέπω όμως τα Απάτσι να τα παίρνει χωρίς ελέγχους. Γιατί για τα αίσχη του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου δεν λέγατε τίποτα. Τέσσερα χρόνια «έφαγε» ο Παπαντωνίου. Επρεπε να τον έχει βάλει μέσα η ΝΔ. Αθωώθηκε ο Γεωργίου που αυτός έστησε το παιχνίδι με τα CDS με την παρέα Παπανδρέου και 10 επιχειρηματίες που συνομιλούσαν με τον Σόρος.

Γ. Δριβελέγκας: Για τον Βαρουφάκη θα μας πεις;
Π. Καμμένος:  Αν είναι ο Βαρουφάκης μέσα να το ψάξουμε. Αν είναι μέσα τότε θα τον κυνηγήσουμε όπως θα κυνηγήσουμε και τους δικού σου φίλους.
Γ. Δριβελέγκας: Παρέα!
Π. Καμμένος: Θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς...



Κόντρα για τη διαδικασία και τις επιστολές της Ζωής

Νωρίτερα, τα αίματα άναψε η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής, που ζήτησε από το σώμα να εγκρίνει την διαδικασία που αποφάσισε νωρίτερα η διάσκεψη των προέδρων, αφού προηγουμένως είχε ζητήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αλλά και του Σωτήρη Πέτρουλα.

Αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας λέγοντας πως «η Πρόεδρος της Βουλής τοποθετήθηκε επί θεμάτων άσκησης των καθηκόντων της και επέδωσε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, η κα. Κωνσταντοπούλου ισχυρίζεται ότι με το νομοθέτημα δεν υφίσταται εγγύηση τήρησης του Συντάγματος, καταλύεται η δημοκρατία της χώρας. Με την τοποθέτηση της αναφέρθηκε προφανώς στις δικές της θεσμικές υποχρεώσεις. Διαπίστωσε κατά την κρίση της ότι αυτή την στιγμή υφίσταται κατάλυση του Συντάγματος και επιβολή ξένων δυνάμεων επι της βουλήσεως της κυβερνήσεως και των βουλευτών. Αυτά τα πράγματα είναι απολύτως πρωτοφανή και δεν προσιδιάζουν σε ευρωπαϊκό κράτος. Αυτές οι καταγγελίες να αποσυρθούν από την ΠτΒ ή αλλιώς η κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση μομφής και να αποφασίσει το Σώμα επ' αυτού. Δεν είναι κάν νοητό σε αυτούς τους περίεργους καιρούς ο θεσμικός παράγοντας του κράτους για την λειτουργία της νομοθετικής εξουσίας να καταγγέλλει κατάλυση του Συντάγματος, νόθευση της Βουλής και να αντιμετωπίζεται ως μια ιδιορρυθμία ή μια οποιαδήποτε διατύπωση γνώμης. Περιμένω την σαφή τοποθέτηση των κομμάτων Αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε». 

Επ’ αυτών η Πρόεδρος της Βουλής προτίμησε να μην απαντήσει αλλά σιωπηλώς να συμφωνήσει και να τα ενισχύσει καταθέτοντας στα Πρακτικά την σχετική της επιστολή.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που επισήμανε τις αιχμηρές τοποθετήσεις της Προέδρου κατά της κυβέρνησης. Πρόσθεσε δε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε στην επιτροπή ότι αναγκάζεται να εισηγηθεί ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί. Σε εκείνο το σημείο η κυρία Κωνσταντοπούλου έσπευσε να επισημάνει πως «αυτοί που σφυροκοπούνται από την Πρόεδρο της Βουλής δεν είναι η κυβέρνηση αλλά όσοι συμπράττουν στον εκβιασμό και επισπεύδουν την ασφυξία του λαού. Μην προσπαθείτε να δηλητηριάσετε τον δημόσιο λόγο».

Από την πλευρά του ο κ. Παρασκευόπουλος αντιστρέφοντας τα όσα είπε στην επιτροπή σημείωσε ότι συμφωνεί με το μεγαλύτερο μέρος του νομοσχεδίου και διαφωνεί με ένα μικρότερο που δεν είναι ικανό να αντιστρέψει την θετική του στάση. Ωστόσο στην επιτροπή είχε πει ότι ποσοτικά διαφωνεί με μικρό μέρος του νομοσχεδίου, ποιοτικά όμως με το μεγαλύτερο. 


Ανταλλαγή πυρών με Νίκο Φίλη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κάλεσε όλες της πτέρυγες να σεβαστούν την κρισιμότητα των στιγμών και να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Όταν όμως έφτασε στην Πρόεδρο της Βουλής τότε εκτόξευσε σφοδρά πυρά.

«Κυρία Πρόεδρε και εμείς θα θέλαμε να έχουμε πιο απλόχωρη διαδικασία συζήτησης. Έχετε υπόψη σας το κοινό ανακοινωθέν που θέτει ως ημερομηνία την σημερινή. Κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτή την προθεσμία. Βεβαίως θα μπορούσαμε και εχθές να συνεδριάσουμε. Το νομοσχέδιο από χθες κατατέθηκε και σήμερα θα είχαμε την δεύτερη ημέρα συζήτησης. Σε αυτό εσείς πρέπει να απαντήσετε. Το νομοσχέδιο είναι γνωστό προ καιρού. Δυστυχώς το έφερε έτσι η πολιτική συγκυρία», είπε και πρόσθεσε: «Συνειδητοποιώντας το ιδιότυπο καθεστώς που καλείτε να νομοθετήσει η Βουλή σε πλαίσιο κατάστασης εκτάκτου ανάγκης λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας που απορρίπτει την διαδικασία που του παραβάλατε. Για όλα αυτά και για λόγους εκτάκτου ανάγκης του ελληνικού λαού πρέπει σήμερα να ολοκληρώσουμε».


Επίθεση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος, απαντώντας, επιτέθηκε και τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
«Δεν κατανοώ πώς γνωρίζεται την απάντηση του ΠτΔ. Ευγενώς μου γνωρίζει ότι ο ΠτΔ αρνείται να ενημερώσει τους ομολόγους του και με καλεί να το πράξω εγώ. Οι απόψεις μου δεν είναι προσωπικές, αλλά διατυπώνονται όπως και οι δικές του στο πλαίσιο των θεσμικών καθηκόντων».

Απαντώντας στον κύριο Φίλη είπε: «Αυτό είναι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αριθμεί 977 σελίδες εχει ιδιαίτερη ορολογία με την οποία κάποιοι δεν είναι εξοικειωμένοι. Κάποιοι είναι νέοι βουλευτές μεταξύ των οποίων και εσείς. Δεν είναι μομφή εναντίον σας. Οι νέοι βουλευτές οφείλουν να διαβάζουν τα νομοθετήματα και να μην επαναλαμβάνουν την καρικατούρα του Χρυσοχοϊδη που δήλωσε ότι δεν είχε διαβάσει. Οι σελίδες αυτές έκαναν 7 ώρες να αναπαραχθούν από τους υπαλλήλους και αν υπολογίσει κανείς τα 2 λεπτά μελέτη ανά σελίδα, χρειάζονται 32 ώρες. Αυτά απαντούν στην ερώτησή σας γιατί δεν συνεδρίασε χθες η επιτροπή: γιατί κανείς δεν θα είχε προλάβει να μελετήσει». 


Νίκος Βούτσης: Η κυβέρνηση δεν νομοθετεί καθ' υπαγόρευση

«Ουδείς μπορεί να πει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση. Πιεζόμαστε, αλλά μία κυβέρνηση έχει δικαίωμα να συνομολογεί, να συμβιβάζεται, πλην όμως δεν υπάρχει κανείς που να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης «κοιτώντας» προς το προεδρείο της Ολομέλειας.

«Αυτό είναι αυτονόητο όπως είναι αυτονόητο ότι ως κυβέρνηση τηρούμε τον Κανονισμό της Βουλής, το  Σύνταγμα και τον τηρούμε ακόμα και  σε οριακές διατάξεις και διαδικασίες με τις οποίες στο παρελθόν είχαμε σοβαρές διαφωνίες. Ομως βρισκόμαστε εντός πλαισίου αυτών των διαδικασιών» είπε για να προσθέσει: «Η κυβέρνησή μας είναι εκλεγμένη. Εκφράζουμε με την παρουσία μας και την νομοθέτηση που διεξάγεται την λαϊκή κυριαρχία και την δημοκρατία. Ουδείς μπορεί να πει ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί καθ' υπαγόρευση. Πιεζόμαστε. Μπορεί κάποιοι να εκτιμούν ότι εκβιαζόμασταν ως κυβέρνηση. Όμως μια κυβέρνηση έχει δικαίωμα να συνομολογεί, να συμβιβάζεται και να φέρνει τους συμβιβασμούς ως πολιτική πράξη. Ομως δεν υπάρχει κανείς που να νομοθετεί καθ υπαγόρευση. Με αυτή την έννοια κρινόμαστε όλοι . Για εμάς είναι σαφές ότι υπάρχει συλλογική μνημη στο λαό μας που είναι ζωντανή και ενεργή και αποτρεπτική κάθε προσπάθειας εσωτερικής ή εξωτερικής για οποιαδήποτε θεσμικό πραξικόπημα».

Ακολούθως, ο κοινο βουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είπε προς τον υπουργό Εσωτερικών «χαίρομαι που αναγνωρίζετε την ιδιοκτησία του πρώτου μνημονίου της Αριστεράς απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού περι εκβιασμών και υποδείξεων» ενώ απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο σημείωσε: «Όταν μιλάτε για πρόταση μομφής μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί η πρόταση μομφής αποτελεί πρωτοβουλία των βουλευτών». 

Αναλόγως με το αν θα πάρουν το λόγο ή όχι οι πολιτικοί αρχηγοί, η συζήτηση υπολογίζεται να ολοκληρωθεί περί τις 3 μετά τα μεσάνυχτα και κατόπιν να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μην διευρυνθεί περαιτέρω η ρωγμή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, ει δυνατόν, να «επιστρέψουν» ορισμένοι εκ των 39 που διαφοροποιήθηκαν στην προηγούμενη ψηφοφορία.

Πάντως, η ομάδα των 32 που ψήφισαν «όχι» στο πρώτο πακέτο μέτρων φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί οριστικά από την κυβέρνηση.

Πρόκειται για τους: Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκουμάς,  Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοίλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κώστας Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελης, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασιλης Κυριακάκης.

Η κυβέρνηση ωστόσο ελπίζει να ξανακερδίσει τους έξι που είχαν δηλώσει «παρών»: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ηρώ Διώτη, Νίκος Μιχελάκης, Βασιλική Λέβα, αλλά και την απούσα Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Στην ουσία, η κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της στην αποψινή ψηφοφορία. Και αυτό, καθώς την ώρα που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απειλείται με νέες «διαρροές», καθιστώντας πολύ πιθανό το σενάριο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πέσει κάτω και από την κοινοβουλευτική δύναμη των 120 βουλευτών, που αποτελεί «ψυχολογικό όριο», Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης κλιμακώνουν την επίθεσή τους στον Αλέξη Τσίπρα.

Καθώς φαίνεται, η αποψινή ψηφοφορία θα αποτελέσει μια τελική αναμέτρηση ανάμεσα σε όσους στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και σ' εκείνους που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ






























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης