Η αλήθεια για το ποιος έκλεισε τις τράπεζες

Η αλήθεια για το ποιος έκλεισε τις τράπεζες

Η ΠΝΠ για την τραπεζική αργία δεν έχει ούτε την υπογραφή του Σόιμπλε, ούτε του Ντραγκι, ούτε του Γιούνκερ - Η απόφαση για το κλείσιμο των τραπεζών φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Η αλήθεια για το ποιος έκλεισε τις τράπεζες
«Η επικράτηση ακραίων συντηρητικών κύκλων είχε ως συνέπεια την απόφαση να οδηγηθούν οι τράπεζες της χώρας σε ασφυξία. Με προφανή στόχο να περάσουν τον εκβιασμό από την κυβέρνηση, σε κάθε πολίτη ξεχωριστά. Είναι πράγματι απαράδεκτο σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού να έχουμε αυτές τις εικόνες της ντροπής. Να κλείνουν τις τράπεζες, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί ο λόγος στο λαό. Και να οδηγούν σε ταλαιπωρία χιλιάδες ανθρώπους ηλικιωμένους που η κυβέρνηση παρά τη χρηματοδοτική ασφυξία, φρόντισε και εξασφάλισε η σύνταξή τους να καταβληθεί κανονικά στους λογαριασμούς τους
» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του την Τετάρτη.

Με απλά λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι οι δανειστές σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό έκλεισαν τις τράπεζες επειδή μας... εκδικούνται.

Κλείσιμο
Ομως ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα ότι οι δανειστές έκλεισαν τις τράπεζες δεν είναι αλήθεια.
Η ΕΚΤ υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει τις ελληνικές τράπεζες με ELA. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χορηγήσει επιπλέον ELA στις τράπεζες, περίπου 500 εκατ.ευρώ, στο διάστημα μετά την επιβολή των capital controls. Ετσι πληρώθηκαν οι συνταξιούχοι χθες και σήμερα. Ετσι λειτούργησε η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Άλλος έλαβε την απόφαση να κλείσει τις τράπεζες και όχι οι δανειστές.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Αρ.Φύλλου 65/28-6-2015, για την τραπεζική αργία, δηλαδή το κλείσιμο των τραπεζών, δεν έχει ούτε την υπογραφή του Σόιμπλε, ούτε του Ντραγκι, ούτε του Γιούνκερ.
Η απόφαση για το κλείσιμο των τραπεζών φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.












Αν η απόφαση για κλείσιμο των τραπεζών και επιβολή capital controls είναι το πρώτο βήμα του σχεδίου Β, στο οποίο τόσες και τόσες φορές έχει αναφερθεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή πάντως έχουν αποκαλύψει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών, μετά το μεγάλο κούρεμα καταθέσεων που θα χτυπήσει τους μικροκαταθέτες, θα ακολουθήσει η έκδοση παράλληλου νομίσματος και τελικώς η έξοδος από το κοινό νόμισμα. Αυτό εάν τα σχέδια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΎΝ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης