Δείτε βίντεο: Τα δάκρυα της Ραχήλ Μακρή στην ΕΡΤ

Δείτε βίντεο: Τα δάκρυα της Ραχήλ Μακρή στην ΕΡΤ

Η βουλευτής που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δάκρυσε όταν συνάντησε και συνομίλησε με  κάποιους από τους εργαζομένους - Η γυναίκα που ανέβηκε στα κάγκελα της ΕΡΤ μιλά στο prorothema.gr

Δείτε βίντεο: Τα δάκρυα της Ραχήλ Μακρή στην ΕΡΤ
Με χειροκροτήματα και αγκαλιές υποδέχτηκαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής την βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ  Ραχήλ Μακρή, η οποία τους επισκέφτηκε, λίγες ώρες αφού μπήκαν μέσα στο κτήριο. 

Η βουλευτής, η οποία είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δάκρυσε όταν συνάντησε και συνομίλησε με κάποιους από τους εργαζομένους.  

Μόλις της είπε κάποιος «εσύ κλαις, τι να πούμε εμείς», η βουλευτής Κοζάνης προσπάθησε να κρύψει τη συγκίνησή της. Η ατάκα όμως εργαζόμενης που φώναξε «αυτή είναι η αγωνίστρια, αυτή ανέβαινε στα κάγκελα» την έκανε να ξεσπάσει σε κλάματα. 

Κλείσιμο
Στο σημείο πήγε και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης για να συγχαρεί και ο ίδιος την  κυρία Μακρή.



Η γυναίκα που ανέβηκε στα κάγκελα της ΕΡΤ μιλά στο prorothema.gr


«Ανυπομονούσα να μπω μέσα και ένιωθα πως ο απερχόμενος πρόεδρος μας κορόιδευε». 

Τα παραπάνω ανέφερε στο protohema.gr η γυναίκα που σκαρφάλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα στα κάγκελα της πύλης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης που έγινε έπειτα από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ. 

Η Ντίνα Βαμβαρέκου, η οποία απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες, είπε ότι η συγκίνηση ήταν μεγάλη και πως ανυπομονούσε να μπει στον χώρο εργασίας της αφού, όπως εξήγησε, το 2013 την έδιωξαν με το ζόρι έπειτα από 25 χρόνια προϋπηρεσίας. 

«Ποτέ δεν δέχτηκα ότι η ΕΡΤ έκλεισε, για αυτό παλεύαμε 23 μήνες, σε πρώτη φάση νιώθω μια δικαίωση αλλά πρέπει να επαγρυπνούμε γιατί ο αγώνας για τα εργασιακά δικαιώματα συνεχίζεται», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαμβαρέκου, τεχνικός της ΕΡΤ, η οποία από την πρώτη στιγμή στέκεται κοντά στην ΠΟΣΠΕΡΤ και έδωσε έναν σημαντικό αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.



«Η στιγμή που ανέβηκα στα κάγκελα της πύλης, ήταν αυθόρμητη αντίδραση γιατί ένιωσα ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρος Μάης μας κορόιδευε και δεν θα άνοιγε την πύλη της Μεσογείων, η οποία παρέμενε κλειστή από τον Νοέμβριο του 2013, όπου στις 4 τα ξημερώματα τα ΜΑΤ, με εντολή της τότε κυβέρνησης, ήρθαν και μας έβγαλαν έξω», ανέφερε και πρόσθεσε: «Νιώθω δικαίωση αφού για 23 μήνες, τον άντρα μου με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ 30 χρόνια αλλά και εμένα με 25 χρονια μας πέταξαν στον δρόμο με δύο παιδιά, χωρίς μεροκάματο». 

Με «ντου» για διορισμούς στην ΕΡΤ λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup

Λίγο νωρίτερα, οι πύλες του Ραδιομεγάρου είχαν ανοίξει για να περάσουν μέσα στο  προαύλιο του κτηρίου δεκάδες άτομα, έχοντας τα χέρια σηκωμένα ψηλά, σε ένδειξη νίκης.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 10:45 το πρωί δόθηκε εντολή από την απερχόμενη διοίκηση να ανοίξει η πόρτα της οδού Μεσογείων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπήκαν στο κτήριο με πορεία στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν δύο κορίτσια που κρατούσαν τη γαλανόλευκη, ενώ φωνάζαν ρυθμικά το σύνθημα «η ΕΡΤ είναι ανοικτή, είναι η φωνή καθε αγωνιστή». Μέσα στην κεντρική αίθουσα, οι εργαζόμενοι πήδαγαν τις μπάρες για να εισέλθουν στα γραφεία, καθώς για να ανοίξουν αυτές χρειάζεται ειδική κάρτα.

Στα σκαλοπάτια του Ραδιομεγάρου συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ οι οποίοι μίλησαν για μία νίκη στην οποία δεν πρέπει να καθησυχαστούν αλλα να συνεχίσουν τον αγώνα για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η συγκέντρωση είχε ξεκινήσει από το πρωί μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της είχε παρακινήσει τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν μπροστά από το κτήριο και να εισέλθουν σε αυτό, επιστρέφοντας στις θέσεις τους για να εργαστούν ξανά. Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να κρατηθούν και σκαρφάλωναν στα κάγκελα.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης