Αυτό είναι το «στρατηγείο» του κόμματος Παπανδρέου

Αυτό είναι το «στρατηγείο» του κόμματος Παπανδρέου

Όλη μέρα μπαινόβγαιναν ο αδερφός του Νίκος, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο σύμβουλος σε θέματα τύπου Νίκος Ζιώγας και ο Πέτρος Λάμπρου - Εκπρόσωποι τύπου αναλαμβάνουν οι Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης - Η χρηματοδότηση θα προέρχεται από συνεισφορά πολιτών

Αυτό είναι το «στρατηγείο» του κόμματος Παπανδρέου
Ένα κτήριο του ιδρύματος Παπανδρέου στην οδό Πειραιώς φαίνεται ότι θα αποτελέσει το «στρατηγείο» του νέου κόμματος του πρώην πρωθυπουργού.

Ενόψει της παρουσίασης του ονόματος, του εμβλήματος και των ιδρυτικών αρχών του κόμματος το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Μπενάκη, αφού σήμερα, Παρασκευή, κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο τα σχετικά στοιχεία, οι συσκέψεις ήταν πυρετώδεις.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» να μπαίνουν και να βγαίνουν από το κτήριο, μεταξύ άλλων, ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού σε θέματα τύπου από την εποχή του υπουργείου Εξωτερικών Νίκος Ζιώγας και ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ και πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας Πέτρος Λάμπρου.

Κλείσιμο
Ο Νίκος Παπανδρέου


Ο Νίκος Ζιώγας


Ο Πέτρος Λάμπρου


Ο Γιώργος Πεταλωτής


Εκπρόσωποι τύπου Σαχινίδης και Πεταλωτής
 
Το κειμενο διακηρυξης, η ιδεολογική ταυτότητα και η φυσιογνωμία του νέου κόμματος Παπανδρέου θα γνωστοποιηθούν το Σάββατο στο Μουσείο, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Πεταλωτή, Γιώργου Ελενόπουλου και Συμεών Κεδίκογλου. Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισαν πως ήταν εξ αρχής να ιδρυθεί το κόμμα στις 3 Ιανουαρίου. 

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό, επίσης, πέραν της Διακήρυξης, θα ανακοινωθούν το κείμενο των πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, τα οποία θα τεθούν σε διαβούλευση από αύριο έως τη διεξαγωγή συνεδρίου. Ωστόσο η ουσιαστική διαβούλευση θα ξεκινήσει από την επόμενη των εκλογών.

Μετα τη δημοσιοποίση της Διακήρυξης από τον κ. Παπανδρέου θα ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών, η οποία δεν θα κλείσει στις 200 υπογραφές που απαιτούνται.

Τα γραφεία του νέου κόμματος θα βρίσκονται κοντά στην Πειραιώς. Οι εκπρόσωποι Τύπου ορίστηκαν οι Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης. 

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, ενώ όπως είπαν η χρηματοδότηση θα προέρχεται από συνεισφορά πολιτών. 

Τέλος η κατάθεση του νέου κόμματος στον Άρειο Πάγο θα γίνει τις επόμενες ημέρες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης