Απίστευτες προκλήσεις από τη Χρυσή Αυγή

Απίστευτες προκλήσεις από τη Χρυσή Αυγή

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έντασης - Σπρωξίματα μεταξύ του χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκου Μίχου και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια - Κινήθηκαν απειλητικά κατά του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια - Η Ελένη Ζαρούλια έφτυσε τον Μπούκουρα!

Απίστευτες προκλήσεις από τη Χρυσή Αυγή
Με ύβρεις και ασεβείς χειρονομίες υποδέχτηκαν την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μερικοί δε από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά ακόμα και προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια.

Το έναυσμα έδωσε πρώτος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, μόλις ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μαζί με όλους τους βουλευτές του κόμματός του σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειρονομούν με απρέπεια, να φωνάζουν και να βρίζουν τους βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει.

Κλείσιμο
Αμέσως οι βουλευτές της ΝΔ που κάθονταν στα διπλανά έδρανα άρχισαν να απομακρύνονται χωρίς να αντιδρούν.



Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναξαν «είστε ξεφτιλισμένοι», «ο Σαμαράς στη φυλακή», «σας περιμένουμε στη φυλακή», «θα έρθετε μαζί μας». Επίσης έτειναν προς τον πρωθυπουργό τον αντίχειρα προς τα κάτω, πράξη που έκανε και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος. Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος, με τα χέρια τους υψωμένα χαιρετούσαν ομοϊδεάτες τους που βρίσκονταν στα θεωρεία της Βουλής και οι οποίοι, επίσης, επευφημούσαν.

Παρολίγον να σημειωθεί επεισόδιο μεταξύ του χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκου Μίχου και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, όταν ο ένας έσπρωχνε τον άλλο. ο χρυσαυγίτης βουλευτής φώναζε: «Σε αυτούς να βάλετε χειροπέδες!».

Μάλιστα, την ώρα της έντασης και σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Ζαρούλια έφτυσε τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα! Ο Γιάννης Λαγός γύρισε προς το έδρανο όπου καθόταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας και μόλις διαπίστωσε ότι απουσίαζε άρχισε να φωνάζει δυνατά, επειδή ο δεύτερος ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πού είσαι Μπούκουρα; Εξαφανίστηκες! Δεν θα έχει τρύπα να κρυφτείς! Να σε δω τι θα κάνεις ρε κ……».

Εκείνη τη στιγμή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη απευθυνόμενη προς τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ακούστηκε να της λέει: «Δικά σας παιδιά είναι…».

Η κ. Πιπιλή απλά κούνησε το κεφάλι απογοητευτικά για τη στάση της βουλευτού, ενώ την ίδια ώρα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης παρενέβη παίρνοντας αγκαλιά τη βουλευτή του κόμματός του και την απομάκρυνε για να μην δοθεί συνέχεια.

Το γεγονός ότι υπήρξαν επισκέπτες που αντέδρασαν από τα θεωρεία της Βουλής, κάτι που ρητώς απαγορεύεται από τον Κανονισμό, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έλεγαν να αποχωρήσουν από την Ολομέλεια της Βουλής και εξακολουθούσαν να φωνάζουν και να βρίζουν.

Ο κ. Μιχαλολιάκος κάποια στιγμή ακούστηκε να φωνάζει προς τους αστυνομικούς της Βουλής «φορέστε χειροπέδες στους κλέφτες της συγκυβέρνησης, όχι σε εμάς». «Στη φυλακή να οδηγήσετε όλους αυτούς εδώ, όχι τη Χρυσή Αυγή», φώναζε και η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σχολίασε σχετικά με το περιστατικό πως «η Δημοκρατία δεν φοβάται τέτοιου είδους συμπεριφορές».


Ο Ηλίας Παναγιώταρος φωνάζει μέσα στη Βουλή




Δείτε βίντεο:


ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ by fon1972
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης