Στον εισαγγελέα στέλνουν τον Καρατζαφέρη οι ορκωτοί λογιστές

Στον εισαγγελέα στέλνουν τον Καρατζαφέρη οι ορκωτοί λογιστές

Το δισέλιδο πόρισμα που έχει παραδοθεί στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις

Στον εισαγγελέα στέλνουν τον Καρατζαφέρη οι ορκωτοί λογιστές
Στον εισαγγελέα εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αδικήματα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες» και παράνομης κατοχής offshore εταιρίας παραπέμπει τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που ερεύνησαν εξονυχιστικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Το δισέλιδο πόρισμα που έχει παραδοθεί στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής μαζί με τον συνοδευτικό ογκώδη φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα θα συζητηθεί σήμερα από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις αν και σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται δεδομένη η απευθείας παραπομπή του κ. Καρατζαφέρη στην δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο του 2010 η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες επιφέρει έκπτωση από το αξίωμά τους, ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 εως 500.000 ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την περίοδο 2002 – 2007 όταν ο κ. Καρατζαφέρης είχε πλέον αποχωρήσει από την ΝΔ και ήταν αρχηγός του ΛΑΟΣ εντοπίστηκε η offshore Catalina με χαρτοφυλάκιο περίπου 6,4 εκατ. ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα βρίσκονται σε Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Λαγονήσι ενώ υπάρχει και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Στην εταιρία εκτός από τον ίδιο εμφανίζεται και ο υιός του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50-50.

Μέσω της Catalina οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στον εντοπισμό και της δεύτερης offshore εταιρίας «Homeric» χωρίς ωστόσο – για την ώρα – να έχουν εντοπιστεί τραπεζικοί λογαριασμοί και καταθέσεις.

Η πρώτη εξωχώρια είχε δηλωθεί στα «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 1992 και 1993 χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά ότι είναι offshore. Η δεύτερη δεν είχε δηλωθεί ποτέ. Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Catalina παρουσιάζει σήμερα μηδενικό χαρτοφυλάκιο ενώ και μετοχικά έχει αλλάξει χέρια περνώντας στην ιδιοκτησία στενού συγγενικού προσώπου του κ. Καρατζαφέρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης