Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Θα το σκεφτώ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Θα το σκεφτώ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τι απάντησε σε σχετική ερώτηση του protothema.gr

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Θα το σκεφτώ για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να σκεφτεί πιθανή πρόταση για πρόεδρος της Δημοκρατίας η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Η διεθνούς φήμης βυζαντινολόγος ερωτηθείσα σχετικά από το 'prototema.gr απάντησε παραφράζοντας μια γαλλική παροιμία και λέγοντας: «Αν το σκεφτούν δώδεκα και καταλήξουν 2.000, τότε θα το σκεφτώ».

Η κ. Αρβελέρ έσπευσε βέβαια να διερωτηθεί αν υπάρχουν και οι 12 που θα συζητούσαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο...

Το όνομα της κ. Αρβελέρ, έχει ήδη «πέσει» στο τραπέζι της προεδρολογίας, καθώς είναι πρόσωπο με διεθνές κύρος στην Ευρώπη, ενώ η ίδια -αν και δηλώνει οτι προέρχεται από την Αριστερά- θεωρείται πρόσωπο υπεράνω κομμάτων.

Κλείσιμο
H κ. Αρβελέρ τιμήθηκε στην εκδήλωση «Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ: Μια μεγάλη Ελληνίδα», που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η οποία ήταν αφιερωμένη στην ίδια ως την πρώτη γυναίκα-πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και πρύτανη του φημισμένου γαλλικού πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Σημειώνεται οτι στο παρελθόν είχε συζητηθεί και πάλι το όνομα της για το συγκεκριμένο αξίωμα, ωστόσο η ίδια είχε διαψεύσει ότι δέχτηκε πρόταση.

Σε λίγες ημέρες πάντως θα κυκλοφορήσει βιβλίο με τίτλο: «Βεργίνα-Αμφίπολη» από τις εκδόσεις «Ερμής», καθώς -όπως είπε- μιλούν σχετικά με το θέμα μόνο οι αρχαιολόγοι, ενώ ερωτήματα πρέπει να τεθούν και από ιστορικούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης