Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά τα στατιστικά κρύβουν λάθη

Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά τα στατιστικά κρύβουν λάθη

«Στο θέμα της υπερφορολόγησης για τον μέσο όρο έχει δίκιο ο Στουρνάρας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο μέσος πολίτης φορτώνεται με δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη...

 Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά τα στατιστικά κρύβουν λάθη
Φωτιά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς με τον πλέον επίσημο τρόπο παίρνει το μέρους του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και παραδέχεται στην Βουλή ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση.

Ειδικότερα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, αναφέρθηκε ονομαστικά στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που επιτέθηκε στον κ. Στουρνάρα και είπε «στο θέμα της υπερφορολόγησης για τον μέσο όρο έχει δίκιο ο Στουρνάρας» πρόσθεσε όμως ότι τα στατιστικά υποκρύπτουν σφάλματα και πως ο μέσος πολίτης φορτώνεται με δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη. Στην ουσία δηλαδή συμφώνησε πλήρως με τον κ. Στουρνάρα που είχε εξηγήσει ότι αν και η φορολογία στην Ελλάδα είναι κάτω του Μ.Ο. της Ε.Ε. μια σειρά στρεβλώσεων και φοροδιαφυγής μεταφέρει το βάρος στους συνεπείς φορολογούμενους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρακτικά ο κ. Τσακαλώτος είπε «Στη συζήτηση μεταξύ της κ. Μπακογιάννη και του κ. Στουρνάρα για το εάν υπάρχει υπερφορολόγηση ή όχι, η απάντηση εξαρτάται διότι ο μέσος όρος - έχει δίκιο ο κ. Στουρνάρας- δεν είναι πολύ μεγάλος. Ξέρουμε, όμως, από τη στατιστική και απ’ όλα τα άλλα, ότι ο μέσος όρος κρύβει πολλά πράγματα όταν υπάρχουν άκρα. Άρα, πρέπει να πας στο μέσο κι άμα πας στους εκατό Έλληνες και πάρεις τον πεντηκοστό, δηλαδή το μέσο Έλληνα, είναι πολύ μεγάλη η φορολόγηση». 

Κλείσιμο

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη φράση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιδεινώσει το χάσμα που παρατηρείται στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ εκείνων που υιοθετούν πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις και όσων επιμένουν σε μονομερείς ενέργειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης