Κυπριακό: Αποφασισμένος για λύση ο Αναστασιάδης

Κυπριακό: Αποφασισμένος για λύση ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θέλει να δημουργήσει μια χώρα που να διασφαλίζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της

Κυπριακό: Αποφασισμένος για λύση ο Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι, παρά τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες, είναι αποφασισμένος να εργαστεί με αποφασιστικότητα για την επίτευξη μιας βιώσιμης και διαρκούς διευθέτησης του Κυπριακού ούτως ώστε όλες οι κοινότητες της Κύπρου να ζήσουν και να ευημερήσουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα η οποία να σέβεται πλήρως τις αρχές και αξίες των Ηνωμένων Εθνών.

Μια χώρα, πρόσθεσε, που να διασφαλίζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της καθώς και την ειρηνική συνύπαρξη και ευημερούσα συνεργασία τους. Σε ομιλία του για την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε πως αυτό θα αντανακλούσε στην πράξη τον απόλυτο σεβασμό και την προσήλωσή μας στις αξίες των Ηνωμένων Εθνών που σήμερα τιμούμε.  

Κλείσιμο
Ο κ. Αναστασιάδης  είπε πως από την εποχή της ανεξαρτησίας η Κύπρος επωφελήθηκε ουσιαστικά και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων του ΟΗΕ. Ειδικότερα, σημείωσε, το πρόγραμμα του ΟΗΕ για την ανάπτυξη (η UNOPS και στη συνέχεια η UNDP), βοήθησε την νεαρή Δημοκρατία στα πρώτα της βήματα και την οδήγησε προς την κατεύθυνση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, μέσω της παροχής τεχνικής βοήθειας και υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων του Οργανισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης