PROTOTHEMA

Πολιτική

Έσκασε βόμβα...

«Ξέχασε» να δηλώσει το εκατομμύριο ο Κούβελος

«Ξέχασε» να δηλώσει το  εκατομμύριο ο Κούβελος

Στον εισαγγελέα η υπόθεση, το προβλέπει η διαδικασία, το ζητά και ο ίδιος - Επίσημη ενημέρωση από τον επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Eσχες βουλευτή κ. Αργύρη

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με το έμβασμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων προς το εξωτερικό καθώς σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών η συγκεκριμένη τραπεζική κίνηση αλλά και ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατέληξε  δεν ήταν δηλωμένα στο σχετικό «πόθεν έσχες».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» Βαγγέλης Αργύρης  «από τον έλεγχο προέκυψε ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκε στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου στον οποίο πήγε το 1.000.000 δολάρια στις 4/3/2011».

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος «αδήλωτος» λογαριασμός διατηρείται σε τράπεζα του Λονδίνου και ότι εκτός του ενός εκατ. δολαρίων προϋπήρχαν περίπου 12.000 λίρες Αγγλίας. Σύμφωνα δε με τον κ. Κούβελο, ο λογαριασμός χρησιμοποιούνταν κυρίως από τον γιό του, ο οποίος σπουδάζει στην βρετανική πρωτεύουσα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αργύρης σημείωσε ότι «με επιστολή του προς την επιτροπή ο κ. Κούβελος δηλώνει ότι : “εκ παραδρομής δεν αναφέρεται στην δήλωσή μου καθότι η κίνηση του ποσού έγινε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε αγορά ποσοστού σε υπο ναυπήγηση πλοίου».

Πάντως, ο κ. Αργύρης επισήμανε ότι «από τον έλεγχο του πόθεν έσχες οικονομικού έτους 2011, χρήσης 2010, δεν προκύπτει αύξηση της περιουσιακής κατάστασης που δεν δικαιολογείται». Πρόσθεσε όμως ότι «η επιτροπή αφού έλαβε υποψη τις εξηγήσεις του κ. Κούβελου κρίνει ότι ανακύπτει ζήτημα εφαρμογής του άρθρου.3 παρ. 3,4 του Νόμου 3213/2003».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλούσε στην Βουλή για «επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου, γνωστή μέχρι το 2009-2010 που δημοσιεύθηκε το πόθεν έσχες, δηλαδή και οι μετοχές του και τα πάντα". Η ίδια προσέθετε ότι "η δουλειά του κυρίου Νικολούδη είναι να ψάχνει το «βρώμικο» χρήμα. Αυτήν τη στιγμή μιλάμε για γνωστοποιημένη επιχειρηματική δράση, δημοσιοποιημένη στα πόθεν έσχες»...

Ανάλογα, ο κ. Κούβελος υποστήριζε ότι «τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολάρια ΗΠΑ και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου»

Προσέθετε, δε, ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν μέρος, μόνο, των χρημάτων.

Από την πλευρά του ο Ισίδωρος Κούβελος προέβη στην παρακάτω δήλωση :

 
«Αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία μετά το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου που κατέθεσα στην επιτροπή της Βουλής, ότι συμφωνία ναυπήγησης πλοίου υπάρχει και διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης.

Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους.

Αποδείχθηκε λοιπόν ότι και το «Πόθεν» υπάρχει και το «Έσχες».

Ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο που ανοίχθηκε το Μάρτιο του 2011 για την αγορά του πλοίου θεώρησα ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στη δήλωση που αφορά το οικονομικό έτος 2011.

Δεν υπήρχε άλλωστε κανένας λόγος να μην περιλάβω χρήματα τα οποία υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες και εμφανίζονταν και σ’ αυτή τη δήλωση μέσω της ρευστοποίησης των μετοχών.

Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο την σπίλωση της γυναίκας μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.

Ως εδώ. Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή».
 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

John From NY05/03/201216:38

@Jim from NY | 03/03/2012 15:17 Χτες πήγα εκκλησία και ο παπάς έπαθε αμοκ και έλεγε σα δεν ντρέπονται έβαλαν έναν άγιο άνθρωπο στην φυλακη και στην Ελλάδα θέλουν να καταστρέψουν την θρησκεία...και τα ζώα από κάτω έλεγαν ναι ναι...ρε ουστ και κάποιοι σαν και εσένα λένε αχ τον καημένο και μετά ξενικάν και λένε έλα ρε μεγάλε έπιασαν την ντόρα την μόνη αξιόλογο πολιτικό της χώρας!!! Δεν μπορώ να περάσω τίποτα από τα στοιχεία που έχω για το που είναι τα εκ. κυμμένα γιατί με κόβουν συνέχεια...Εδώ άμα μπεις στο Facebook ο καθένας έγραφε για τον Παπανδρέου παλιά...μετά έγραφαν για τον Σαμαρά...άλλοι έλεγαν για την Ντόρα πριν το γυρίσουν υπέρ Σαμαρά...τώρα όλοι έχουν εξαφανιστοί...Έλεος ρε παιδιά ξεκολάτε με τα κόμματα έχουμε γίνει περίγελος σε όλο τον πλανήτη και εσείς θέλετε να προστατέψετε τους δικούς σας....ρε όλοι στο μπουντρούμι και μετά το συζηττάμε...τι μας λες ρε φίλε ότι είναι νόμιμο το 1εκ πλάκα μας κάνεις ποιον δουλεύουν και τα άλλα 30 και αυτά νόμιμα... Εδώ ρε παιιδιά με παραβίασε Stop ένας από αυτούς και έγινε ατύχημα...ήμουν μπροστά στην συζήτηση...λέει κατεβαίνει και αρχίζει στα μπινελίκια μια κοπελίτσα και καλά τις έλεγε ότι δεν βλέπεις μωρή ότι έχω stop και έχω προτεραιότητα!!! Και όλοι οι σιχαμένοι έλεγαν μπράβο ρε μεγάλε είσαι θεός! Αυτή είναι η γενιά τους και άσε τώρα το παραμύθι...Τα υπόλοιπα τα ήπαν τα παιδιά εδώ μέσα τι άλλο να πούμε...υπάρχουν στοιχεία για όλους τους "Επιχειρηματίες" της πλάκας και πολιτικούς για να κλήσει όλη η χώρα αλλά όλα γαργάρα τα κανουμε μια ζωή...

Απάντηση
Jim from NY03/03/201215:17

@ John from NY: λαλακίες λες και το ξερεις. Ο άλλος σου ειπε 6-7 ξεκαθαρα facts που τα εκανες γαργάρα. Εσυ πετας την μπαλα στην κερκιδα με λαλακίες. Εισαι αραγε εμμισθος του λαλακαντωνη ή του γνωστου τιμητη της δημοσιας ζωης με την καραμελλα στο στομα και τα ξεκωλα στις εκπομπες του; Εισαι αραγε βλαξ ή παριστανεις τον βλακα; Δεν εισαι τιποτα απο αυτα. Εισαι ελληναρας του κερατα απο αυτους που μας εφεραν σε αυτο το χαλι.

Απάντηση
Dimitris03/03/201208:30

Το costa Concordia ,αγόρασε και του ευχήθηκε ο πεθερος του " καλόταξιδο"...

Απάντηση
ΒΟΟ03/03/201204:22

KAI TI EINAI ΡΕ .. 1.000.000 στραγάλι και δεν το δες μεσα στην τσέπη σου !!!!! ΡΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!! Ξέχασα ...δεν κατταλαβα .. δν ειδα ... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΡΕ .

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία