Βουλή: Με 275 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα δίκτυα 5G

Βουλή: Με 275 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα δίκτυα 5G

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΜεΡΑ25 ψήφισαν υπέρ - ΚΚΕ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν

5150704
Με την ευρύτατη συναίνεση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ενεργοποίηση δικτύων 5G.

Τις προωθούμενες διατάξεις ψήφισαν επί της αρχής οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής και ΜέΡΑ25 ενω ΚΚΕ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

Να σημειωθεί πως μαζι με τις διατάξεις για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των δομών της χώρας ψηφίστηκε και η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για την υποχρεωτική επιβολή της εξ αποστάσεως εργασίας σε ιδιωτικές εταιρείες της Αττικής στο 40% των εργαζομένων. Πρόκειται για προσωρινό μέτρο που στοχεύει στην ανάσχεση της πανδημίας.

Στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως ακόμα και μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει η δημοπρασία του δικτύου 5G, σημειώνοντας πως το 25% των εσόδων μετά από συνεννόηση με τους εταίρους θα γυρίσει στην οικονομία μέσα από επενδύσεις σε start up επιχειρήσεις.

«Δεν θα είναι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αλλά καινοτομίες που αν αρχίσουμε να τις λέμε θα φαντάζουν επιστημονική φαντασία», είπε.

Αναφερόμενος σε σχόλια που ακούστηκαν στην αίθουσα και είχαν συνωμοσιολογικό χαρακτήρα για το νέο δίκτυο ο υπουργός απάντησε πως η βασική συχνότητα που θα χρησιμοποιείται είναι αυτή που χρησιμοποιούν και οι τηλεοράσεις. «Αν κάποιος έχει πρόβλημα πρέπει να κλείσει την τηλεόραση», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε στον κόσμο του Όργουελ. Δεν αφορά την Ελλάδα αυτό».


Κλείσιμο
IMG-20200922-WA0009


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 346 τα νέα κρούσματα, 210 στην Αττική - 8 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Υπουργείο Εξωτερικών: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές

Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από την Πέμπτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης