Κιμ Καρντάσιαν: Μήνυση για παραπλάνηση επενδυτών - Προωθούσε κρυπτονόμισμα

Κιμ Καρντάσιαν: Μήνυση για παραπλάνηση επενδυτών - Προωθούσε κρυπτονόμισμα

Η διάσημη τηλεπερσόνα συμφώνησε να πληρώσει 1,26 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να παραδεχτεί ή να αρνηθεί κάτι

Kim_Kardashian
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατήγγειλε την Κιμ Καρντάσιαν, με αφορμή τη διαφήμιση που είχε κάνει η τηλεπερσόνα μέσω Instagram, για τα κρυπτονομίσματα «EthereumMax».

Η μήνυση κατά της Κιμ Καρντάσιαν είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, με την κατηγορία ότι παραπλάνησε πολίτες προτρέποντάς τους, να επενδύσουν σε «ένα κερδοσκοπικό ψηφιακό νόμισμα άγνωστης προέλευσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας πληρώθηκε αδρά, προκειμένου να διαφημίσει και να προωθήσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Ethereum Max, κρυπτονόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Ethereum Max περιγράφεται στην αγωγή ως «κερδοσκοπικό ψηφιακό διακριτικό» που δημιουργήθηκε από μια μυστηριώδη ομάδα προγραμματιστών κρυπτονομισμάτων: «Το εν λόγω ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία, EthereumMax, δεν έχει καμία σύνδεση με το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum».
Kim_Kardahian
Η τηλεπερσόνα μετά την καταγγελία που της απαγγέλθηκε, συμφώνησε να πληρώσει 1,26 εκατομμύρια δολάρια.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη SEC, η Καρντάσιαν απέκρυψε το γεγονός ότι πληρώθηκε 250.000 δολάρια για να προωθήσει το παραπάνω κρυπτονόμισμα: «Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές» δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ. «Ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να εξετάσουν τους πιθανούς κινδύνους και ευκαιρίες μιας επένδυσης υπό το φως των δικών τους οικονομικών στόχων».

«Η περίπτωση της κας Καρντάσιαν χρησιμεύει επίσης ως υπενθύμιση σε διασημότητες και άλλους ότι ο νόμος τους αναγκάζει να αποκαλύπτουν στο κοινό πότε και πόσα αμείβονται για τις προωθήσεις που αναλαμβάνουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της SEC, προέτρεψε τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί σε δυνητικά παράνομες προσφορές και προειδοποίησε το κοινό, να μην λαμβάνει αποφάσεις βασισμένες αποκλειστικά στις συστάσεις μιας διασημότητας του Instagram: «Οι ομοσπονδιακοί νόμοι είναι σαφείς και τονίζουν ότι κάθε διασημότητα ή άλλο άτομο που προωθεί κρυπτονομίσματα πρέπει να αποκαλύψει τη φύση, την πηγή και το ποσό της αποζημίωσης που έλαβε σε αντάλλαγμα για την προώθηση. Οι επενδυτές δικαιούνται να γνωρίζουν εάν η δημοσιότητα είναι αμερόληπτη και η κα Καρντάσιαν απέτυχε στο να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες».

Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε ότι τηλεπερσόνα παραβίασε τη διάταξη κατά των αγοραπωλησιών των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών. Χωρίς να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τα ευρήματα της SEC, η Καρντάσιαν συμφώνησε να πληρώσει 1,26 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 260.000 δολαρίων συν τόκους προκαταβολής και πρόστιμο 1.000.000 δολαρίων, ενώ συμφώνησε να μην προωθήσει κανένα άλλο κρυπτονόμισμα για τρία χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «Μις Κριμαία 2022» τραγούδησε ουκρανικό κομμάτι και καταδικάστηκε για δυσφήμηση του ρωσικού στρατού!

Τραγωδία στην Αχαΐα: 82χρονη αυτοκτόνησε με καραμπίνα - Τη βρήκε νεκρή ο γιος της

Η Μελίντα Γκέιτς για το «επώδυνο» διαζύγιο με τον Μπιλ: «Έχυσα δάκρυα για πολλές μέρες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης