Πέθανε η αγαπημένη τραγουδίστρια Δούκισσα

Πέθανε η αγαπημένη τραγουδίστρια Δούκισσα

Πάλευε χρόνια με τον καρκίνο και τελικά δεν τα κατάφερε η μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού, Δούκισσα, η οποία πέθανε...

Πέθανε η αγαπημένη τραγουδίστρια Δούκισσα

Πάλευε χρόνια με τον καρκίνο και τελικά δεν τα κατάφερε η μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού, Δούκισσα Φωταρά όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, η οποία πέθανε σε ηλικία 69 ετών, στις 03:15 τα ξημερώματα σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας.

Η περιπέτεια της υγείας της ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Η ίδια μάλιστα είχε αποκαλύψει πρόσφατα πως η πρώτη της «συνάντηση» με την επάρατη νόσο έγινε πριν από 18 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, μην θέλοντας να δίνει δικαιώματα το τελευταίο είχε απομονωθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να δώσει την μάχη με τον καρκίνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γεννημένη στις 8 Φεβρουαρίου του 1941 στο Πασαλιμάνι του Πειραιά ξεκίνησε την καριέρα της στην ηλικία των 12 σαν χορεύτρια, ενώ στα 13 της χρόνια έκανε την πρώτη της δισκογραφική με ένα τραγούδι του Χρυσίνη ενώ ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλους συνθέτες. Λίγο μετά, πήρε το βραβείο 1ης γυναικείας ερμηνείας, από τον Κερκυραϊκό σύλλογο στην απονομή που έγινε στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.  Μερικές από τις επιτυχίες της είναι το:«Άνθρωποι είμαστε», «Οι αναμνήσεις», «Θέλω τα όπα μου» και «Που πας χωρίς αγάπη».

Σπουδαία και η πορεία που διέγραψε στον κινηματογράφο. Πρωταγωνίστησε σε 10 ταινίες με μεγάλα ονόματα του χώρου ονόματα, όπως ο Μάνος Κατράκης, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Παντελής Ζερβός, η Μαρία Φωκά, ο Κώστας Κακκαβάς, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες ελληνικές ταινίες.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο στη μία το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

 

 Μία από τις μεγάλες της επιτυχίες!

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης