Υγρός τάφος ο Έβρος: Δύο παιδιά και άλλος ένας πρόσφυγας νεκροί από ανατροπή πλοιαρίου

Υγρός τάφος ο Έβρος: Δύο παιδιά και άλλος ένας πρόσφυγας νεκροί από ανατροπή πλοιαρίου

Σοκάρει η εικόνα του 4χρονου παιδιού που μεταφέρεται από τον διασώστη - Ένα ακόμη 12χρονο παιδί νεκρό - Τέσσερις αγνοούμενοι

Υγρός τάφος ο Έβρος: Δύο παιδιά και άλλος ένας πρόσφυγας νεκροί από ανατροπή πλοιαρίου
Η εικόνα ενός διασώστη που κουβαλά το άψυχο σώμα ενός προσφυγόπουλου στα χέρια του, στις ακτές του Έβρου, έφερε στη μνήμη τις τραγικές στιγμές του μικρού Αϊλάν, που στοίχειωσαν ολόκληρο τον κόσμο και εν πολλοίς προκάλεσαν την παγκόσμια κινητοποίηση στο Προσφυγικό. Δύο ακόμη προσφυγόπουλα, το ένα μόλις τεσσάρων ετών και άλλος ένας πρόσφυγας
έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, αυτή τη φορά στα νερά του του ποταμού Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά από την ανατροπή του πλοιαρίου που τους μετέφερε στην ελληνική πλευρά.

Εκτός από τους τρεις νεκρούς, μεταξύ τους και ένα μικρό παιδί, άλλα τέσσερα άτομα αγνοούνται στα παγωμένα νερά του ποταμού Έβρου, με τις πιθανότητες να εντοπιστούν ζωντανοί να μειώνονται ολοένα και περισσότερο όσο περνά η ώρα και ενώ η νύχτα έχει απλώσει το σκοτάδι της.

Κλείσιμο
Τα τρία πτώματα ξεβράστηκαν στις τουρκικές ακτές του φυσικού συνόρου που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία
. Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, το πλοιάριο ξεκίνησε την πορεία του από την Τουρκία με σκοπό να περάσει παράνομα στην Ελλάδα και άρα στην Ευρώπη, του πρόσφυγες.

Σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου της τουρκικής οργάνωσης καταστροφών και εκτάκτων περιστατικών, το πλοιάριο είχε μπει στα ελληνικά ύδατα όταν ανατράπηκε.

Οι διασώστες εντόπισαν τρία πτώματα. Ανάμεσά τους ήταν ένα παιδί μόλις τεσσάρων ετών και άλλο ένα ηλικίας περίπου 12.

Η επιχείρηση για την αναζήτηση άλλων τεσσάρων αγνοουμένων συνεχίζεται, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί και ειδικές δυνάμεις, προκειμένου να επιχειρήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακολουθούν εικόνες από τη περισυλλογή των πτωμάτων (ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)...










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης