PROTOTHEMA

Ελλάδα

Δείτε περιπτώσεις

«Καθάρισαν» τα ποινικά μητρώα γιατρών, οδηγών ταξί, αλλά και υποψηφίων υπαλλήλων για το Δημόσιο

«Καθάρισαν» τα ποινικά μητρώα γιατρών, οδηγών ταξί, αλλά και υποψηφίων υπαλλήλων για το Δημόσιο

Μετά την ποινή φυλάκισης για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών που χάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου ο καταδικασθείς να διοριστεί στη ΔΕΗ...

Μετά την ποινή φυλάκισης για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών που χάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Σταύρος Κοντονής, προκειμένου ο καταδικασθείς να διοριστεί στη ΔΕΗ, το protothema.gr φέρνει στο “φως” και άλλες περιπτώσεις που προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι


Αδικήματα πάσης φύσεως, οι συνέπειες των οποίων αίρονται για τα εμπλεκόμενα άτομα, γιατρούς, νοσηλευτές, ακόμη και οδηγούς ταξί, προκειμένου να “καθαριστεί” το ποινικό τους μητρώο και οι “αμαρτίες” του παρελθόντος να μην αποτελούν εμπόδιο στα επόμενα σχέδιά τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ 883 στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, με Προεδρικά Διατάγματα που εκδόθηκαν στην Αθήνα τον Αύγουστο, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την:

* Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της κλοπής, με την οποία είχε καταδικασθεί αλλοδαπός άνδρας, ώστε να έχει το δικαίωμα να ασκήσει το επάγγελμα του γιατρού αλλά και να πάρει την ελληνική ιθαγένεια.

* Ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή, που είχε επιβληθεί σε γυναίκα για το αδίκημα της κλοπής κατ΄ εξακολούθηση, προκειμένου να εργαστεί ως νοσηλεύτρια στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

*Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή για απόπειρα κλοπής, ώστε γυναίκα να διοριστεί ως μόνιμη υπάλληλος στο δήμο Ιωαννιτών.

* Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών μετατραπείσα σε χρηματική για το αδίκημα της νόθευσης διαβατηρίου, ώστε ο καταδικασθείς να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση.

Ακόμη, τρία άτομα τα οποία είχαν καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης από 7 μήνες έως 2 έτη, για αδικήματα όπως κλοπή κατά συναυτουργία, τετελεσμένη απάτη και πλαστογραφία σε χρήση, μπορούν πλέον είτε να πάρουν άδεια οδήγησης ταξί είτε να την ανανεώσουν - το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για τη χορήγησή της - καθώς αίρονται οι συνέπειες των πράξεών τους.


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

εμένα με πειραζει14/11/201716:52

ξέραμε ρε παιδί μου τι λαμόγια κ κλεφταραδες τόσα χρόνια ήταν ΝΔ ΠΑΣΟΚ εμένα με πειράζει που ο Συριζας είναι χειρότερος.

Απάντηση
Αλήθειες 14/11/201716:39

Οργή και μονο για την κυβέρνηση των ανωμαλων τον ληστών τον κακοποιών. Κατω η χουντα της αριστεράς

Απάντηση
Nai kala...14/11/201716:16

Δηλαδη αντι να διωχνουν "με τα τραινα" τα λαμογια που ΗΔΗ ειναι μεσα στο συστημα για να παρουν ικανους και τιμιους, βαζουν μεσα επιπλεον λαμόγια (με τη βουλα των δικαστηριων) ωστε να εχουν οι προηγουμενοι παρεα! Μπραβο ρε πρωτη φορα αριστερα!!! Χαρηκαμε που σε γνωρισαμε!!! Στον αγυριστο....

Απάντηση
Φρέσκα νέα 14/11/201715:53

Νοέμβρης μήνας το ΦΕΚ Σεπτεμβρίου

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία