Με ψέματα η στήριξη στη Συριζαία που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

Με ψέματα η στήριξη στη Συριζαία που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

Ο σύλλογος εργαζομένων στον οργανισμό πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού καταγγέλλει ότι είναι μαΐμού η επιστολή στήριξης εργαζομένων στην Ελένη Γιαννακοπούλου

Με ψέματα η στήριξη στη Συριζαία που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια
Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ, που όπως είχε αποκαλύψει το ΘΕΜΑ κατηγορείται από υπαλλήλους του οργανισμού ότι είχε πετάξει από το γραφείο μιας υπαλλήλου την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια
ενώ φέρεται να είχε τραβήξει από το λαιμό μιας άλλης υπαλλήλου το σταυρουδάκι που φορούσε λέγοντας της « αν πιστεύει ότι αυτό που φοράει θα την σώσει».

Η γνησιότητα μιας ανυπόγραφης επιστολής, δήθεν από τους εργαζομένους του ΕΟΠΠΕΠ που έκανε πριν από λίγες μέρες το γύρο του διαδικτύου, το περιεχόμενο της οποίας πρόσφερε στήριξη στην διευθύνουσα σύμβουλο, αμφισβητείται σήμερα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ, τα μέλη του οποίου σε ανακοίνωση τους διευκρινίζουν ότι η πρώτη επιστολή δεν έχει αποσταλεί από το σύλλογο εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις θέσεις του.

Κλείσιμο
Όλα ξεκίνησαν στις  30 Αυγούστου και ώρα 19:04 όταν η δημοσιογραφική ιστοσελίδα «Το κουτί της Πανδώρας» ανήρτησε ρεπορτάζ με τίτλο «Η απάντηση της «Συριζαίας» για τις εικόνες, τα σταυρουδάκια και την εργασιακή κακομεταχείριση».

Στο περιεχόμενο του δημοσιεύματος, εκτός από την απάντηση της κας Ελένης Γιαννακοπούλου περιλαμβανόταν και μια επιστολή από τους εργαζόμενους του ΕΟΠΠΕΠ, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Πρόκειται για την ίδια επιστολή που είχε αποσταλεί ηλεκτρονικά και στο ΘΕΜΑ χωρίς όμως να φέρει υπογραφές ενώ δεν προερχόταν από το επίσημο email του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ. Μάλιστα η επιστολή επεστράφη στον συντάκτη της με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να δημοσιευθεί αφού δεν φέρει κάποιο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την γνησιότητα της.

Λίγες μέρες λοιπόν μετά η ίδια επιστολή βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από Το Κουτί της Πανδώρας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα : «Με σκληρή γλώσσα καταφέρονται οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΕΠ κατά των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων που κλήθηκαν -πλημμελώς απ' ό,τι φαίνεται- να μιλήσουν εξ ονόματός τους. 

«Με έκπληξή μας παρατηρούμε ότι εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ, κύριοι Οδ. Ντριβαλάς, Ι. Παπαργύρης και Μ. Κουρουτός, απέστειλαν επιστολή εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το πρόσωπο της Διευθύνουσας, ομιλώντας εκ μέρους "μεγάλου αριθμού εργαζομένων του Οργανισμού"» σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας δηκτικά:

«Θα τους παρακαλούσαμε να ομιλούν συγκεκριμένα για εκείνη τη μερίδα εργαζομένων που επιθυμούν και νιώθουν την ανάγκη να εκπροσωπήσουν, καθώς η πλειονότητα των εργαζομένων ουδέποτε ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στο Δ.Σ., όπως και ουδέποτε ζήτησε την εκπροσώπησή της».

Σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος της Ελένης Γιαννακοπούλου παίρνουν ξεκάθαρη θέση, κάνοντας λόγο για επίθεση που χρησιμοποιεί ως όπλο τη θρησκεία και την πίστη. 

Ειδικότερα, σημειώνουν: 
«Αναφορικά δε με την τελευταία καταγγελία που προσάπτεται στη Διευθύνουσα, κα. Ελένη Γιαννακοπούλου, ως ανάρμοστη προς την ελληνική Ορθόδοξη Θρησκεία, εκφράζουμε απερίφραστα τη λύπη μας για το γεγονός ότι χρησιμοποιείται η πίστη και η ιερότητα της θρησκείας ως όπλο επίθεσης, στοιχείο που αντιτίθεται στο πνεύμα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας που διαπνέει τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Πίστης. Όσοι ασπαζόμαστε την Ορθόδοξη Θρησκεία δηλώνουμε ότι ουδέποτε νιώσαμε, ακούσαμε ή δεχτήκαμε οποιαδήποτε προσβολή ή ανάρμοστη συμπεριφορά από συνάδελφο, μέλος της διοίκησης ή τη Διευθύνουσα σε σχέση με την πίστη μας. Ως πολίτες της Ελλάδας σεβόμαστε και ασπαζόμαστε απερίφραστα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, όπως ορίζεται στο Σύνταγμα. Συνεπώς, δημοσιοποιημένες καταγγελίες περί έλλειψης σεβασμού προς την Ορθόδοξη Θρησκεία θα πρέπει να αξιολογούνται με επιφύλαξη, καθώς εγείρουν ζητήματα για τη σκοπιμότητά τους». 

Η ψεύτικη επιστολή,



 
«Άγνωστος ο αποστολέας»
 
Άμεση ήταν η απάντηση των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ. Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και σε άλλους φορείς θέτουν θέμα γνησιότητας της πρώτης επιστολής.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού μηνύματος με υπογράφοντες «Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΕΠ» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ ότι το κείμενο αυτό δεν έχει αποσταλεί από τον σύλλογο εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις θέσεις του. Το κείμενο αυτό δεν έχει προέλθει μέσω κάποιας διαδικασίας διαβούλευσης ή έστω ενημέρωσης των εργαζομένων και ο αποστολέας τους μας είναι άγνωστος». Το σχετικό μήνυμα συνοδεύεται από τις υπογραφές των εργαζόμενων στον ΕΟΠΠΕΠ και είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών, καταλήγουν. 

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και οι δυο υπάλληλοι του οργανισμού για να καταθέσουν ενώπιον του τα όσα υποστηρίζουν στις έγγραφες καταγγελίες τους σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν από την διευθύνουσα σύμβουλο.    

Η επιστολή διάψευσης της πρώτης «επιστολής»




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης