Στο Στρασβούργο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

Στο Στρασβούργο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

Μαζί του στο ταξίδι και η γενική γραμματέας Διαφάνειας Μαρία Γιαννακάκη 

Στο Στρασβούργο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής
Θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα είναι το αντικείμενο των επαφών που θα έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   Μαρία Γιαννακάκη στο Στρασβούργο.
          
Ο κ. Κοντονής, συνοδευόμενος από την κυρία Γιαννακάκη, αναχώρησε για το Στρασβούργο όπου θα έχει επαφές με ανώτατους αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
          
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συσκέψεων του υπουργού και της γενικής γραμματέως με τους εκπροσώπους του Συμβουλίου θα βρεθούν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός και η διεύρυνση των οποίων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
          
Ακόμα, κ. Κοντονής και κυρία Γιαννακάκη θα επισκεφθούν τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης   Thorbjorn Jagland, τον επίτροπο δικαιωμάτων του ανθρώπου Nils Muiznieks, τον εκτελεστικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων (CPT) Joren Schokkenbroek, την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης   Hanne Juncherd και άλλους αξιωματούχους.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρό του Guido Raimondi, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης